ظرفیت سنجی انرژی های تجدیدپذیر منتخب (بادی و خورشیدی) در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدلسازی اقتصاد انرژی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEEM-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت طاهری

دانشجوی دکترا، رشته مدیریت صنعتی، گرایش مالی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن

سید هاشم اورعی میر زمانی

استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف

علیرضا میرعرب بایگی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

چکیده

انرژی، اساس توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد؛ بنابراین سیاست های انرژی حیاتی و تعیین کننده است؛ مصرف انرژی در جهان به دلیل رشد جمعیت، بهبود استانداردهای زندگی، تاکید بر صنعتی شدن کشورهای در حال توسعه و نیاز به حفظ نرخ رشد اقتصادی مثبت، رو به افزایش است. پایان پذیر بودن منابع انرژی حاصل از سوخت فسیلی و نگرانی های ضرورت بیش از پیش پرداختن به انرژی-های تجدیدپذیر بر همگان آشکار می کند. با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران برای تولید انرژی های تجدیدپذیر، سیاستگذاران و برنامه ریزان، این مهم را در برنامه های توسعه کشور مورد توجه قرار داده اند. در برنامه های سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه، به انرژی های تجدیدپذیر پرداخته شده و متولیان امر، برای پیگیری و تولید انرژی های تجدیدپذیر تعیین شده اند. ایران در منطقه ای واقع شده که در طول سال تعداد روزهای آفتابی فراوان و حداقل تابش چهارکیلووات ساعت بر مترمربع در روز، در میان نقاط مختلف جهان وضعیت مطلوبی از این نظر دارد، لذا استفاده از انرژی های خورشیدی و بادی به دلایل مختلفی مانند دسترسی آسان و سهولت تبدیل شدن به انرژی الکترونیکی، سازگاری با محیط زیست و تجدیدپذیری، از مطلوبیت زیادی برخوردارند. بر همین اساس داده های یک سری زمانی ۲۰ ساله بیشینه وزش باد و تابش آفتاب در استان های کشور، جمع آوری شده، با استفاده از آنها توان بادی و خورشیدی استان های کشور محاسبه و سرانجام ارزیابی اقتصادی استقرار مزارع بادی و نیرو گاه های خورشیدی در استان ها انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

قابلیت های سرزمینی, توسعه, سوخت های فسیلی, انرژی های تجدیدپذیر, توان بادی و خورشیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.