شناسایی و تفکیک رادارهای همکلاس پرش فرکانس بر اساس امضای راداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 27، شماره: 107
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-27-107_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد قلندری

دانشجوی دکتری مهندسی برق دانشگاه جامع امام حسین (ع)

سید مهدی حسینی اندارگلی

دانشیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

نادعلی زارعی

استادیار دانشگاه امام حسین(ع)

مهدی ملازاده گل محله

استادیار دانشگاه امام حسین (ع)

چکیده

برای یک سیستم شنود تمایز بین پالس های رادارهای همکلاس که از یک جهت دریافت می گردد، با یک رادار پرش فرکانسی چالش بزرگی است. در این مقاله هدف تفکیک پالس های رادارهای همکلاس پرش فرکانسی است که در پیچیده ترین حالت در یک باند نزدیک فرکانسی کار می کنند. در روش های موجود، اطلاعات یک یگان در زمان صلح جمع آوری و در زمان جنگ از بین رادارهای همکلاس با طبقه بندی تمایز داده می شود. در این تحقیق پالس های دریافتی از رادارهای همکلاس بدون دانش قبلی از آن ها تفکیک می گردد. این روش مبتنی بر امضای راداری بوده و از پارامترهای استخراج شده از پوش پالس برای تفکیک پالس و تعیین دقیق تعداد رادارها استفاده می شود. با توجه به نامشخص بودن تعداد رادارها، خوشه بندی به تعداد ۱ تا k خوشه حاصل از تفکیک فرکانسی، انجام شده و سپس از معیارهای اعتبار سنجی برای تعیین تعداد صحیح خوشه ها استفاده می شود. روش پیشنهادی با تولید تصادفی ۱۰۰ پالس راداری از ۵ نمونه رادار همکلاس، تست شده و نتایج آن دقت بالاتر معیارهای دیویس بولدین و سیلهوت را نسبت به معیارهای گپ و کالینسکی در SNR های مختلف نشان می دهد. همچنین نشان داده می شود که ویژگی های چولگی و کشیدگی از ثبات نسبی بهتر در SNR کم برخوردار هستند.

کلیدواژه ها

رادارهای همکلاس, خوشه بندی, استخراج ویژگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.