پیاده سازی مدل رگرسیون خطی فازی با استفاده از مقدار h بهینه برای شناسایی روابط عملکردی درQFD

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-3-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره احمدی منش

دانشجوی دکترای مدیریت گرایش تحقیق در عملیات، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فاطمه خریدار

دانشجوی دکترای مدیریت گرایش تحقیق در عملیات، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

زهرا ناجی عظیمی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

امروزه مهم ترین جنبه طراحی محصول، طراحی بر اساس نیازها و خواسته های مشتریان است؛ ازاین رو، یکی از روش هایی که به منظور افزایش رضایت مشتری مورداستفاده قرار می گیرد، رویکرد گسترش عملکرد کیفیت (QFD) است. در برنامه ریزی QFD به دلیل ابهام و نادقیق بودن ویژگی ها در روابط، اغلب ضرایب فازی مورداستفاده قرار می گیرند؛ لذا در این تحقیق برای شناسایی روابط کارکردی غیردقیق و مبهم بین نیازمندی های مشتری و مشخصه های مهندسی، از رویکرد رگرسیون خطی فازی استفاده شد. در این رویکرد، در حالت داده های غیرفازی، مقادیر بهینه پارامترها به طوری تعیین می شود که مجموعه خروجی مدل رگرسیون دارای درجه عضویت بزرگ تر یا مساوی  باشند که این مقدار، میزان فازی بودن خروجی مدل رگرسیون فازی را نشان می دهد. در این مطالعه، هدف استفاده از مدل رگرسیون خطی فازی، شناسایی روابط کارکردی در QFD با مقدار  بهینه در شرکت صنعتی لاماالکترونیک است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که مقادیر گستره ضرایب در حالت  بهینه، نسبت به زمانی که این مقدار صفر است، جواب های بهتری داده و قابلیت اطمینان سیستم را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

گسترش عملکرد کیفیت, روابط عملکردی, مدل رگرسیون خطی فازی, h بهینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.