توسعه مدل پویای همسویی کسب و کار و فناوری اطلاعات با رویکرد چابک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-4-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه بیگدلی

مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

محمدرضا معتدل

گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

هدف این مقاله ارائه مدل پویای همسویی کسب و کار و فناوری اطلاعات در سازمان های چابک می باشد. در راستای توسعه مدل پویای همسویی از چهارچوب قابلیت های پویا که یک چهارچوب نظری و مدیریتی تاثیرگذار، در پژوهش های مدرن سیستم های اطلاعات و چابکی است، استفاده گردید. بر اساس رویکردهای همسویی، همسویی فناوری اطلاعات بعنوان گستره ای تعریف می شود که در آن اهداف و برنامه های فناوری اطلاعات از اهداف و برنامه های کسب و کار پشتیبانی کرده و توسط آنها پشتیبانی می شوند. این پژوهش با استفاده از تکنیک دیمتل فازی  سعی در یافتن ارتباط قابلیت های فناوری اطلاعات و قابلیت های پویای مرحله بالاتر یعنی قابلیت های کسب و کار دارد تا از این راه پویایی های به وجود آمده در نتیجه همسویی، شناسایی و زمینه دست یابی به چابکی را فراهم سازد. برای بررسی مهم ترین عامل های چابکی و همسویی، داده ها از راه پرسش نامه ها که به وسیله صد نفر خبره تکمیل شده بود، جمع آوری گردید و با نرم افزارهای اس پی اس اس[۱] و اسمارت پی ال اس[۲] تجزیه و تحلیل شد. در شبیه سازی از ترکیب روش های دیمتل فازی و پویایی سیستم  برای طراحی ساختار مدل سازی پویا استفاده گردید و روابط علت و معلولی و ضرایب تاثیر با استفاده از با نرم افزارهای متلب[۳] و اکسل[۴] محاسبه شد. در آخر، مدل پویا به وسیله نرم افزار ونسیم[۵] طراحی شد. بر اساس نتیجه ها، «قابلیت یادگیری فناوری اطلاعات» مهم ترین عامل تاثیرگذار است که بیشترین تاثیر را بر دیگر عامل ها دارد. «قابلیت پاسخگویی کسب و کار» بیشترین تاثیر را از سیستم می پذیرد.  [۱] . SPSS[۲] . Smart PLS[۳] . MATLAB[۴] . EXCELL[۵] . VENSIM

کلیدواژه ها

همسویی, چابکی, قابلیت های پویا, سیستم دینامیکی, تکنیک دیمتل فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.