پیش پردازش تصمیم گیری چند شاخصه با استفاده از داده کاوی (مطالعه موردی: انتخاب لجستیک شخص ثالث در برون سپاری خدمات وارانتی یک شرکت تولیدی تجهیزات الکترونیکی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-2-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفر فضلی

دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

ریحانه جماعتی تفتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

چکیده

در سال های اخیر، خدمات پس از فروش، یکی از مهم ترین عوامل موثر در رضایت مشتریان بوده است. ارائه خدمات پس از فروش و وارانتی هزینه های زیادی را به تولید کننده تحمیل می کند. ازاین رو اعمال سیاست های مناسب در این خصوص، از هزینه های بی مورد جلوگیری می نماید. امروزه یکی از سیاست های رایج وارانتی، برون سپاری وارانتی است که به آن «وارانتی شخص ثالث» می گویند. در برون سپاری وارانتی، با مسئله مهم انتخاب بهترین پیمانکار از بین شرکت های لجستیک شخص ثالث روبرو هستیم. در این مقاله رویکرد تصمیم گیری چندشاخصه با به کار بردن داده کاوی، برای انتخاب شرکت های وارانتی شخص ثالث، توسعه یافته است. این روش ترکیبی، شامل خوشه بندی به عنوان ابزار داده کاوی و روش سوارا و ویکور به عنوان فنون تصمیم گیری چند شاخصه است؛ به این ترتیب که شرکت های وارانتی شخص ثالث، پس از شناسایی معیار های مهم برای برون سپاری وارانتی ازنظر تولید کننده، با ابزار های داده کاوی خوشه بندی می شوند. سپس خوشه های به دست آمده با استفاده از روش ویکور رتبه بندی و بهترین خوشه انتخاب می گردد. برای تعیین وزن معیار های تصمیم در روش ویکور، از روش سوارا استفاده شده است. روش پیشنهادی، در یک شرکت تولید کننده تجهیزات الکترونیکی مورداستفاده قرارگرفته است. به کار گیری داده کاوی قبل از اجرای تصمیم گیری، اطلاعات با ارزش پنهان در داده های تاریخی شرکت را آشکار ساخته و تصمیم گیری را بهبود بخشیده است.

کلیدواژه ها

وارانتی شخص ثالث, داده کاوی, تصمیم گیری چند شاخصه (MADM), روش SWARA, روش ویکور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.