مدل تولید-موجودی چندمحصولی فازی با کمبود، دوباره کاری و محدودیت های نرخ تولید محدود، فضای انبار و سرمایه و حل آن به وسیله الگوریتم های فرا ابتکاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در تصمیم گیری، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SAIM-2-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم جعفری اسکندری

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

رضا ابراهیمی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، عسلویه، ایران

احسان ملایی

دانشجوی دکترا، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

مدیریت موجودی سازمان و برنامه ریزی برای تولید محصولات ازجمله وظایف ضروری هر سازمان تولیدی است. در این مقاله، مدل تولید-موجودی کمبوددار برای تعیین مقدار بهینه موجودی در شرکت های تولیدی چند کالایی در هنگام غیرقطعی بودن تقاضا گسترش یافته است. هدف این مسئله بیشینه سازی کل سود شرکت با در نظر گرفتن هزینه های موجودی اعم از هزینه نگهداری مواد اولیه و نهایی، سفارش، کمبود به صورت سفارش عقب افتاده و فروش ازدست رفته و خرید است که یک مدل غیرخطی را به وجود می آورد. در این مسئله، دوباره کاری اقلام معیوب و محدودیت های نرخ تولید محدود، فضای انبار و سرمایه نیز در نظر گرفته شده است. برای حل مشکل نادقیق بودن داده های ورودی به سیستم از نظریه مجموعه های فازی استفاده شده است. مدل ارائه شده با استفاده از روش ترکیبی زنبورعسل، پارتو و ویکور حل شده است. نتایج نشان می دهد تولید محصولات به میزان تعیین شده در چنین شرایطی، به صورت همزمان بیشینه سود و کمینه هزینه را برای شرکت تولیدی به ارمغان خواهد آورد.

کلیدواژه ها

مدل تولید, موجودی چندکالایی, کمبود, نظریه مجموعه فازی, الگوریتم زنبورعسل, منطق پارتو, ویکور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.