آثار تربیتی عفاف از منظر آموزههای فقهی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSMIU-6-11_009

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1402

چکیده مقاله:

عفت به معنای خویشتن داری، تسلط بر نفس و نقطه مقابل شهوت و شکم پرستی است که ریشه در فطرت آدمی دارد و ناشی از پاکی درونی انسان است. تا انسان از درون پاک و با تقوا نباشد نمی تواند در رفتار و اعمال، خویشتن دار باشد. عفاف می تواند بزرگترین پشتیبان و نیروی محرکه باشد که به توسعه و پیشرفت، شتاب دهد. می توان گفت که همه ی بی عفتی های موجود در دنیای امروز تحقیرکردن اصول عفاف و تقوای است. این فضیلت اخلاقی دارای گستره وسیعی است و جنبه های مختلف زندگی بشر را فرا میگیرد که افراد در این ابعاد دعوت به رعایت این فضیلت شده اند؛ نمود آن هم در افکار و اندیشه و هم در رفتار است، که شامل تک تک اعمال بشری مانند گفتار، پوشش، زینت، نوع راه رفتن، خوردن و ... میگردد. از دیدگاه مکتب اسلام، شخص عفیف نه تنها در روابط  مرد و زن بلکه باید در تمامی کارهای زشت و حرامی دوری کند.پژوهش حاضر با روش کتاب خانه ای،گردآوری و توصیفی-تحلیلی  از منظر آموزههای فقهی به بررسی آثار تربیتی عفاف می پردازد. نتیجه پژوهش  حاکی از آثار و برکات عفت و پاکدامنی همچون درک لذت ایمان،عزت و سربلندی،آرمش روحی فرد و جامعه،سلامت جسمی،استحکام بنیاد خانواده... می باشد.

نویسندگان

مدحت فاطمه

گروه فقه و معارف ،مدرسه عالی فقه و قرآن،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.

راضیه ناطقی

گروه فقه و معارف اسلامی ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.