تحلیل توصیفی و مفهومی مطالعات حمل ونقل و بیماری با استفاده از مرور علم سنجی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-15-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی توکلی کاشانی

دانشیار، دانشکده عمران، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران، ایران

علی میرهاشمی

کارشناس ارشد، دانشکده عمران، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

گسترش حمل ونقل هوایی، دریایی و زمینی از لحاظ تسهیلات، مسافران، جابه جایی بار، سرعت، دسترسی و توسعه شبکه روزبه روز در حال افزایش است که در کنار مزایای این توسعه یافتگی، می تواند مضراتی نیز داشته باشد که از ملموس ترین آن ها در سال های اخیر شیوع، تشدید یا ایجاد بیماری ها از طریق سیستم حمل ونقلی است. در سال های اخیر محدودیت هایی که بیماری هایی مانند کووید-۱۹ در سیستم حمل ونقل ایجاد کرده است این ایده را به مطالعه حاضر داد که ابعاد ساختاری مطالعات حمل ونقل و بیماری ها در یک تصویر بزرگ تر بررسی شود و انواع بیماری های شایعی که با سیستم حمل ونقل ارتباط تنگاتنگی داشته اند را شناسایی کند. در این مطالعه با استفاده از مرور علم سنجی در یک مقیاس کلی به مرور اجمالی مطالعات حمل ونقل و بیماری در هسته اصلی موتور جست وجوی وب آو ساینس (WoS) با استفاده از نرم افزارهای Vosviewer و Bibliometrix پرداخته شده است. در این مطالعه از تحلیل های توصیفی برای بررسی روند توسعه زمانی تعداد مطالعات، شناسایی مجلات و مقالات موثر استفاده شده است. همچنین با استفاده از تحلیل مفهومی هم-رخدادی کلمات کلیدی به شناسایی و طبقه بندی جبهه های تحقیق پرداخته می شود. بر اساس تحلیل هم-رخدادی، جبهه های تحقیق مطالعات حمل ونقل و بیماری در ۴ دسته اصلی «بیماری های عفونی»، «بیماری های فراگیر»، «بیماری های منتقله از ناقلین» و «بیماری های مزمن» طبقه بندی شده اند.

کلیدواژه ها

بیماری, سفر, حمل ونقل, مرور علم سنجی, کووید-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.