تشخیص آسیب در سازههای خرپایی با استفاده از بهنگام سازی مدل اجزاء محدود و الگوریتم فراکاوشی گرگ خاکستری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس طالب لو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران،تهران، ایران

غلامرضا قدرتی امیری

استاد، گروه سازه و زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

فریبا شادان

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر، ایران

چکیده

در سالهای اخیر، با افزایش تعداد سازههای قدیمی در حال سرویس دهی ، توجه به ارزیابی وضعیت سلامت سازهها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است . عدم توجه به این موضوع، سبب وقوع حوادث جبران ناپذیری می شود که خسارات جانی و مالی زیادی به همراه دارد. از این رو، پرداختن به موضوع پایش سلامت سازهها، امری ضروری است . علم پایش سلامت سازهها با استفاده از روشهای علمی ، وضعیت سلامت سازهها را مورد ارزیابی قرار داده و مکان و میزان آسیب در سازهها را مشخص می کند. این کار به منظور ترمیم و بهبود المانهای آسیب دیده جهت افزایش طول عمر سرویس دهی و سطح ایمنی سازهها صورت می گیرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی کارایی الگوریتم فراکاوشی گرگ خاکستری جهت تشخیص آسیب در سازه های خرپایی است که بتواند با دادههای مودال محدود، سناریوهای آسیب منفرد و چندگانه در سازهها را با دقت بالایی تشخیص دهد. در این پژوهش ، با استفاده از تجزیه و تحلیل ریاضی ، مساله تشخیص آسیب در سازهها را به یک مساله بهینه سازی معکوس تبدیل کرده و سپس ، با بهرهگیری از الگوریتم گرگ خاکستری، مساله بهینه سازی را برای یک سازهی پل خرپایی دو بعدی حل می کنیم .

کلیدواژه ها

پایش سلامت سازهها، تشخیص آسیب سازهها، الگوریتم گرگ خاکستری، پل خرپایی ، مسئله بهینه سازی معکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.