بررسی رفتاری لرزه ای بادبندهای واگرا با تیر پیوند برشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده بهار علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد- مهندسی عمران- سازه- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد کرمان-کرمان-ایرا ن

امیراحمد هدایت

دانشیار، گروه مهندسی عمران-ساز ه- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد کرمان-کرمان-ایرا ن

چکیده

به طور کلی سیستم های باربر لرزه ای به دو دسته قابهای مهاربندی شده و قابهای خمشی قابل تقسیم هستند. قابهای مهاربندی شده خود نیز به چند دسته قابل تقسیم هستند که از آن جمله می توان به قابهای مهاربندی همگرا (CBF)، قابهای مهاربندی واگرا(EBF (قاب مهاربندی خارج از محور) و قابهای با دیوار برشی اشاره کرد. قابهای مهاربندی واگرا نیز بر اساس طول تیر پیوندی به دو دسته قابهای با تیر پیوندی برشی و تیر پیوند ی خمشی قابل تقسیم هستند. تمرکز این تحقیق بر قابهای مهاربندی واگرا با پیوندی برشی میباشد. این قابها از نظر شکل پذیری به اندازه قابهای خمشی شکل پذیری داشته و از نظر سختی جانبی نیز به اندازه قابهای مهاربندی همگرا دارای سختی میباشند. علیرغم تمامی این مزایا، بعد از وقوع زلزله قطعه اتلاف کننده انرژی (لینک برشی ) قابل تعویض نمیباشد. طراحی های مدرن امروز به سمت سازه های کنترل خسارت که در آن قطعه اتلاف کننده انرژی قابل تعویض باشد میل کرده است . در این تحقیق این هدف با استفاده از دمپرهای فلزی شکاف دار و با استفاده از روش اجزا محدود مورد بررسی قرار گرفته است . به همین منظور ابتدا با روش اجزا محدود مدلسازی میراگر و قاب بادبندی واگرا در نرم افزار آباکوس انجام شده تا صحت مدلسازی تایید گردد. سپس جایگزینی تیر پیوند با میراگر با طولهای متفاوت مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که میراگرها می توانند جایگزین مناسبی برای لینک های برشی باشند. همچنین نتایج نشان دادند که استفاده از دمپر کرنش پلاستیک را در ستون کاهش می دهد و همچنین باعث کاهش زوال سختی در کرنشهای زیاد میگردد.

کلیدواژه ها

میراگر شکاف دار، ظرفیت باربری، سختی ، شکل پذیری، تیر پیوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.