بررسی تاثیرات استفاده از مجری ذیصلاح در پروژههای ساختمانی از منظر هزینه ، زمان و کیفیت اجرا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد ربیعی کولائی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی طبری، بابل، ایران

امید لطفی عمران

دکتری تخصصی مهندسی عمران،گرا یش سازه، دانشکده فنی دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

جواد برنجیان

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرا ن

چکیده

امروزه کلیه عملیات اجرایی ساختمان باید توسط اشخاص حقوقی و دفاتر مهندسی اجرای ساختمان به عنوان مجری، طبق دستورالعمل ابلاغی از طرف وزارت مسکن و شهرسازی انجام شود و مالکان برای انجام امور ساختمانی خود مکلفند از اینگونه مجریان استفاده نمایند. بنابراین مجری ساختمان مسئولیت صحت انجام کلیه عملیات اجرایی ساختمان را برعهده دارد و در اجرای این عملیات باید مقررات ملی ساختمان، ضوابط و مقررات شهرسازی، محتوای پروانه ساختمان و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه را رعایت نماید. در این تحقیق با توجه به روش پژوهش توصیفی پیمایشی از روش آمار توصیفی استفاده شد. با ارسال پرسش نامه اولیه به کارفرمایان و مجریان فعال در زمینه ساخت و ساز جهت تعیین این که کدامیک از عوامل مشخص شده، تاثیر بیشتری در ایجاد تاخیر در پروژه دارند، پرسش نامه های دریافتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سپس پرسش نامه جدیدی جهت ارزیابی میزان تاثیر عوامل مختلف بر روی ایجاد تاخیر در اینگونه پروژهها تهیه و پس از ارسال مجدد و دریافت پاسخ از شرکت های فعال در این زمینه ، ارزیابی گردید. پس از جمع آوری پرسش نامه ها به تحلیل آنها توسط نرم افزار آماری قدرتمند SPSS پرداخته و رتبه بندی با روش TOPSIS با استفاده از مقیاس مرتبه ای جهت تعیین احتمال وقوع هر عامل و اثر وقوع آن بر هر یک از اهداف پروژه با پنج گزینه خیلی کم ، کم ، متوسط ، زیاد و خیلی زیاد استفاده شدهاست که پاسخ دهنده به سهولت می تواند پس از مطالعه هر عامل تاخیر، میزان احتمال وقوع هر کدام و اثر وقوع آن را بر هر یک از اهداف پروژه شامل هزینه ، کیفیت و زمان انجام پروژه در اجرای پروژهها ی ساخت و ساز انتخاب نماید. همواره ضرورت این مسئله حس می شود که در صورت وقوع تاخیرات، با یک ارزیابی دقیق ، میزان تاثیر زمانی آنها تعیین شده و خسارت تحمیل شده به هر یک از عوامل درگیر در پروسه ساخت و مدت زمان قابل تمدید با حضور مراجع ذیصلاح قابل محاسبه است .

کلیدواژه ها

پروژههای ساختمانی ، مدیریت طرح، مجری ذیصلاح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.