بررسی تاثیر چرخه های یخبندان-ذوب بر مقاومت بار نقطه ای سنگدانه ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد امامی تبریزی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و مرکز تحقیقات زلزله دانشگاه صنعتی سهند تبریز

حسن افشین

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و مرکز تحقیقات زلزله دانشگاه صنعتی سهند تبریز

وحید قربانپور

دکتری ژئوتکنیک دانشکده مهندسی عمران و مرکز تحقیقات زلزله دانشگاه صنعتی سهند تبریز

آیسان همایون فرشیان

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

فرآیند یخبندان ذوب یکی از مهمترین عوامل تخریب توده سنگ ها در مناطق سردسیر و کوهستانی می باشد که بر روی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی مصالح سنگی مورد استفاده در پروژههای عمرانی تاثیر گذاشته و باعث کاهش مقاومت و دوام آنها می شود. در این مقاله به منظور بررسی اثر یخبندان ذوب بر روی مقاومت سنگدانه ها، از نیروژن مایع استفاده شده است . بدین منظور، سه نوع سنگ مختلف از لحاظ مقاومتی و دوام انتخاب گردیدند. این سنگدانه ها از جنس گرانیت و سنگ آهک در رده مقاومتی بالا و سنگ گچ در رده مقاومتی متوسط می باشند. با دسته بندی سنگدانه ها در سه اندازه مختلف به بررسی اثر یخبندان ذوب بر روی خصوصیات افت وزنی و مقاومت بار نقطه ای آنها پرداخته شد که در مجموع ۶۰۴ نمونه قبل و بعد از چرخه های مختلف یخبندان ذوب مطابق استاندارد مربوطه در ASTM تحت بارگذاری بار نقطه ای قرار گرفتند. نتایج حاصله از اندازهگیریها، حاکی از آن می باشد که روند کاهشی مقاومت بار نقطه ای نمونه ها تحت چرخه های یخبندان ذوب در نمونه ها با درجه پوکی و ریزترکهای بیشتر، در چرخه های ابتدایی (۵ چرخه اول) در مقایسه با چرخه های بعدی بیشتر است .

کلیدواژه ها

یخبندان ذوب، مقاومت بار نقطه ای، سنگدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.