نقش ستونهای سنگی در پایداری شیب های خاکی تحت بارگذاری فونداسیون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا مرادگنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تفرش، تفرش،ایران

حمیدرضا صبا

استادیار، دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه تفرش، تفرش، ایران

مجید یزدان دوست

مشاور، دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه تفرش، تفرش، ایران

چکیده

در بسیاری از پروژه های مهندسی و ساخت و سازه ای شهری،اجرای پی سطحی در مجاورت و یا نزدیکی شیب های خاکی اجتناب ناپذیر بوده و این اقدام میتواند سبب بروز شرایط ناپایداری شیب خاکی گردد. برای پایدارسازی شیب خاکی روش های متعددی مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از این روش ها کاربرد ستون سنگی و نقش آن در ایجاد و تداوم پایداری می باشد. در این پژوهش با ساخت چند مدل آزمایشگاهی به مطالعه آزمایشگاهی تاثیر ستون سنگی بر پایداری شیب های خاکی پرداخته شده است . برای انجام این تحقیق علاوه بر بررسی ظرفیت باربری پی سطحی قرار گرفته بر روی تاج شیب خاک ماسه ای، با در نظر گرفتن تغییرات مکانیزم گسیختگی شیب خاکی و سطوح گسیختگی زیر پی به ارزیابی حالت های مختلف پایداری شیب خاکی پرداخته شده است . مدل های متفاوت آزمایشگاهی شامل شیب خاکی بدون مسلح کننده و با مسلح کننده، متغیر بودن سختی ستون سنگی ، ستون سنگی معمولی ، ستون سنگی پوشیده شده با ژئوگرید نرم، ستون سنگی پوشیده شده با ژئوگرید سخت و شمع بتنی ساخته شده، در ادامه پی سطحی مستقر در مجاورت شیب بارگذاری گردید. جابجایی شیب های خاکی در موقعیت تاج شیب خاکی ، بیشترین میزان جابجایی خاک در میانه شیب و نشست فونداسیون مورد اندازه گیری شده و تاثیر پارامترهای مختلف بر ظرفیت باربری و نشست و دوران پی مورد مطالعه قرار گرفت . نتایج نمایانگر آن هستند که افزایش صلبیت مصالح و دورگیرهای ستون های سنگی موجب افزایش قابل توجه ظرفیت باربری، کاهش نشست و کاهش دوران پی سطحی واقع بر روی تاج شیب خاکی می شود. علاوه برآن تاثیر قابل توجه تغییر مشخصات ستون سنگی در عملکرد شیب خاکی ، جابجایی تاج شیب و مکانیزم شکست و ناپایداری خاک محدوده گوه گسیختگی به اثبات رسید.

کلیدواژه ها

ستون سنگی ، شیب خاکی ، ظرفیت باربری، بهسازی خاک، مدلسازی آزمایشگاهی ،دوران پی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.