بررسی اثرات ترکیبی لایه بندی و پرشدگی دره در پاسخ لرزه ای توپوگرافی تپه -دره

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE13_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه نورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

رضا نورزاد

دانشیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

شدت حرکت زلزله در سطح زمین با توجه به شرایط محلی مانند نوع خاک سطحی ، سختی خاک و ستبرای خاکهای سطحی تغییر می کند. این پژوهش به بررسی تعامل بین تقویت در اثر توپوگرافی تپه -دره و تقویت در اثر لایه بندی خاک پرداخته است . برای دستیابی به این هدف، توپوگرافی تپه -دره با هندسه ی نیمه بیضی به صورت ناهمگن لحاظ شد. دره به صورت نسبت پرشدگی پنجاه درصد با دو نوع خاک سخت و نرم و برای تپه ، دو نوع خاک سست و متراکم مدنظر می باشد. همچنین هر دو تپه و دره با لایه های افقی و بیضوی لحاظ شد تا اثر ترکیب لایه ها بررسی گردد. هندسه ی تپه و دره، متقارن لحاظ گردید و با افزایش نسبت شکل ، علاوه بر تعداد لایه ها، ستبراهای گوناگون تپه و دره آبرفتی مطرح می شود. ستبرا و موقعیت لایه از جمله پارامترهایی است که زلزله را مورد تاثیر قرار می دهد. تحلیل از نوع دو بعدی با نرم افزار اجزای محدود آباکوس و شتاب نگاشت زلزله ی میدان نزدیک کوبه می باشد. نتایج نشان می دهد با افزایش نرمی لایه بالایی نسبت به لایه زیرین ، بزرگنمایی در مرکز دره کاهش می یابد ولی در تاج تپه ، نتیجه به عکس بوده است و می توان گفت در تپه ، اثر توپوگرافی بر ساختگاه غالب گردید.

کلیدواژه ها

اثر ساختگاه، امواج لرزه ای ، اثر توپوگرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.