مقایسه تطبیقی دسترسی به حمل و نقل عمومی در انواع بافت های شهری(مطالعه موردی: بجنورد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه دانش انتظامی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_KHS-5-19_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش روز خوش

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گیلان

مهرناز مولوی

دکترای شهرسازی،استادیار شهرسازی،عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

علی اکبر سالاری پور

دکترای شهرسازی ، استادیار شهرسازی،عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

چکیده

دستیابی به توسعه پایدار در شهرسازی یکی از مهم ترین مسائل و دغدغه های مدیران و برنامه ریزان شهری در دهه اخیر می باشد. یکی از رویه های دسترسی به توسعه پایدار رویکرد حمل و نقل عمومی محور است. سهولت دسترسی، میزان رضایت، جذابیت مسیر و سایر عوامل می تواند از معیارهای موثر بر میزان دسترسی به حمل و نقل عمومی باشد. این مقاله سعی دارد تا با شناخت بافت های شهری بجنورد، به مقایسه میزان دسترسی به حمل و نقل عمومی در هر بافت بپردازد، در راستای بررسی شاخص حمل و نقل عمومی با بهره گیری از نظر کارشناسان و نخبگان ۲ معیار و ۱۲ زیر معیار در نظر گرفته شد. همچنین در ادامه از رویکرد ANP برای بهبود تصمیم گیری و درجه بندی اهمیت معیارها استفاده و در نهایت با بهره گیری از مدل Topsis ، رتبه بندی بافتها از نظر دسترسی به حمل و نقل عمومی انجام شد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و از برداشتهای میدانی، پرسشنامه، مطالعات کتابخانه ای و اسنادی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. هدف از طرح این پژوهش، توجه به دسترسی مناسب شهروندان در هر نقطه از شهر به حمل و نقل عمومی به خصوص به صورت پیاده می باشد. نتایج حاصل میزان دسترسی به حمل و نقل عمومی در هر یک از بافت های شهری بجنورد را بیانگر و نیاز توجه هر چه بیشتر مسئولین به این مسئله را یادآور می شود.

کلیدواژه ها

حمل و نقل عمومی, توسعه پایدار, TOPSIS, ANP, بافت شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.