مطالعه و دسته بندی نقش فنون عملیات روانی در پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی در استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه دانش انتظامی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_KHS-6-21_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل پورمنافی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین

مریم ثابتی

دکترای جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، مدرس دانشگاه ازاد تهران

چکیده

ناآرامی های شهری با هر ماهیتی می توانند تاثیرات مهمی بر امنیت جامعه داشته باشند. تهدیدهای ناشی از ناآرامی های شهری در جامعه ، اگر با عامل ضربه­ زدن به ارزش­های حیاتی جامعه همراه باشند، ممکن است بحران­های امنیتی را به وجود آورند که کنترل آن ها نیازمند سازوکاری خاص از مدیریت، متناسب با ماهیت پدیده های بحران زا می باشد. به همین علت این تحقیق به دنبال پاسخ به این سوال است که فنون عملیات روانی در پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی در استان خراسان شمالی چه نقشی دارند و چگونه دسته بندی می­شوند؟ روش این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان، نخبگان، کارشناسان و مسئولان فرماندهی انتظامی استان خراسان شمالی که در بخش­ها و تخصص ­های مختلف مرتبط با پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی ماموریت و وظیفه دارند، می باشند که به صورت تمام ­شمار این تعداد برابر با ۱۰۸ نفر بودند. جمع ­آوری داده­ ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با روش مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. داده­ ها با نرم افزار spss  تحلیل و از آزمون­های پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. نتایج نشان داد که شیوه­ های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی موثر می باشد. منظور از شیوه­ های اجتماعی شامل: از خود بیگانگی و بحران هویت، کاهش انسجام اجتماعی و...، شیوه­ های فرهنگی شامل: غیر ارزش ها و نگرش های پایه، تغییر الگوهای شناختی، گرایش به الگوهای غربی و...، شیوه ­های اقتصادی شامل: انتشار گزارش های غلط در ارتباط با عملکردهای اقتصادی، حدس ها و گمانه ­زنی­ های ساختگی و بی­ پایه و اساس و...، شیوه ­های سیاسی شامل: تغییر ترجیحات سیاسی، رواج بی­ تفاوتی سیاسی، افزایش مطالبات سیاسی و... می ­باشد.

کلیدواژه ها

عملیات روانی, پیشگیری, کنترل, تجمعات غیرقانونی, خراسان شمالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.