کنترل توان توربین های بادی سرعت متغیر با هدف کاهش نوسانات عملکرد کنترل کننده ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی دستاوردهای نوین در مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: CSCONFERENCE01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اصغرپورعلمداری

استادیار، گروه مهندسی برق ، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایرا ن

مهدی سلطانی جهانی

گروه مهندسی برق، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

امروزه توجه به انواع انرژی های تجدید پذیر به دلیل داشتن ویژگی های خوب و منحصر به فرد در کاهش آلودگی های زیستمحیطی, کاهش تلفات توان شبکه های توزیع، افزایش قابلیت اطمینان، کاهش هزینه ها و به تعویق انداختن ساخت نیروگاه های جدیدبسیار مورد توجه می باشند. در میان این انرژی ها توجه به توربین بادی به دلیل تولید توان از سرعت باد بسیار دارای اهمیت است. درحال حاضراستفاده از انواع آنها در کل دنیا به خاطر دسترسی آسان و بدون محدویت به باد در حال افزایش می باشد. کنترل بخش هایمختلف توربین بادی برای بالا بردن کارایی و بهبود عملکرد توربین مهم می باشد. در بین همه بخش ها، کنترل پیج زاوبه پره هایتوربین بادی در عملکرد و افزایش بهره وری توربین در شرایط مختلف تاثیرگذار است. به همین دلیل در این مقاله از کنترل کننده هایمختلف مانند کنترل کننده کلاسیک، هیسترزیس، فازی و عصبی استفاده شده. هر کدام از این کنترل کننده ها قابلیت های منحصر بهفردی در کنترل سیستم های قدرت دارند. در این مقاله برای پیشرفت عملکرد کنترل کننده ها از الگوریتم بهینه سازی پرندگان استفادهشده. هدف این الگوریتم بهینه سازی حداقل شدن خطای نوسانات عملکرد کنترل کننده است و با تغییر بهینه ضرایب کنترل کنندهاقدام به کاهش خطا و بهبود کارایی سیستم کنترلی نموده است. در نهایت سیستم تحت مطالعه در محیط برنامه نویسی و شبیه سازینرم افزار متلب پیاده سازی شده است و نتایج بدست آمده کارایی روش های پیشنهادی را تایید می کند.

کلیدواژه ها

توربین بادی، الگوریتم بهینه سازی پرندگان، کنترل کننده فازی ، کنترل کننده کلاسیک ، بهینه سازی کنترل کننده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.