اثرات پری بیوتیک قارچ آسپرژیلوس بر عملکرد، فراسنجه های خونی و آنزیمی، ریخت شناسی روده ها و تلفات در جوجه های گوشتی تحت سندرم افزایش فشار خون ریوی (PHS) القایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-9-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مختار فتحی

استادیار، علوم دامی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

تیمور تنها

استادیار، علوم دامی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمد ناجی احمدی

کارشناس ارشد، علوم دامی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

برای بررسی اثرات پری بیوتیک فرماکتو (قارچ آسپرژیلوس) بر عملکرد و فراسنجه­های خونی جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه یک روزه از سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی به سه تیمار و هر تیمار با چهار تکرار تقسیم شدند. تیمارهای غذایی شامل؛ تیمار شاهد (القای PHS) و سطوح دو و چهار گرم درکیلوگرم خوراک مصرفی پری بیوتیک فرماکتو (قارچ آسپرژیلوس) بودند.. برای القای آسیت همه پرندگان نمک به مقدار ۵/۱ گرم در لیتر را از روز ششم تا روز سیزدهم دریافت نمودند. مکمل­های پری بیوتیک از روز ۱۲ آزمایش به خوراک اضافه شدند. نتایج نشان داد هر دو سطح پری بیوتیک به طور معنی داری سبب کاهش خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با تیمار شاهد شد (۰۵/۰P< ). هر دو سطح پری بیوتیک سبب کاهش معنی دار هموگلوبین، گلبول قرمز، پروتئین و هماتوکریت خون پرندگان شدند (۰۵/۰> P). هر دو سطح پری بیوتیک سبب کاهش معنی دار تلفات ناشی از آسیت و شاخص RV/TV شد (۰۵/۰> P). نتایج حاصل از ریخت­شناسی روده نشان داد که نسبت وزن روده­ها به وزن بدن بین گروه­های آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت (۰۵/۰> P). نتیجه­گیری کاربردی این که می­توان به طور موفقیت آمیزی از سطح دوگرم در کیلوگرم خوراک از پری بیوتیک فرماکتو در جیره جوجه های گوشتی به عنوان یک عامل موثر کاهش مشکلات عملکردی و تلفات ناشی از آسیت استفاده نمود.

کلیدواژه ها

افزایش فشارخون ریوی, پری بیوتیک, جوجه های گوشتی, عملکرد رشد, قارچ آسپرژیلوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.