بررسی اثر عصاره هیدروالکلی مورینگا اولیفرا در مدل سرطان ملانومای موش القاشده با رده سلولی B۱۶F۱۰‎

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-10-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید قائدامینی

دکتری بیوشیمی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

محمد فضیلتی

استاد، گروه زیست شناسی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

سعید حبیب اللهی

استادیار، گروه شیمی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

حبیب الله ناظم

استاد، گروه زیست شناسی، پیام نور واحد اصفهان، ایران

سید حسین حجازی

استاد، علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از این رو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر می تواند راه کار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگ های مورینگا اولیفرا تهیه شد. پس از بررسی محتوای فنولی و فلاونوئیدی تام عصاره، نوع آنها در عصاره با روش های HPLC و اسپکتروفتومتر تایید شد. قدرت آنتی اکسیدانی عصاره با روش های مهار رادیکال آزاد DPPH و روش FRAP سنجیده شد. سپس اثر عصاره در رده سلول سرطان ملانوما (B۱۶F۱۰) با تست MTT بررسی شد. سپس تومور در موش های C۵۷BL۶ القا شد و اثرات عصاره در موش های سرطانی بررسی شد. میزان فلاونوئید تام ۷۵/۱±۶۵/۶۰ میلی گرم اسید کوئرستین بر گرم عصاره خشک و میزان فنول تام ۲۳/۱±۲۵/۲۰ میلی گرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک بود. در عصاره سه ترکیب فنولی و فلاونوئیدی کوئرستین، اسید گالیک و اسید کافئیک با خاصیت آنتی اکسیدانی شناسایی شد. قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد و قدرت احیای عصاره با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. IC۵۰ عصاره مورینگا با تست MTT، μM/mol ۷۳ به دست آمد. حجم تومور توسط دوزهای مختلف عصاره در دو هفته کاهش معنی دار نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده تاثیر مثبت مواد آنتی اکسیدانی موجود در برگ مورینگا الیفرا در کاهش میزان زنده مانی سلول های سرطانی و حجم تومور در موش می باشد.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان, ملانوما, مورینگا اولیفرا, B۱۶F۱۰‎

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.