اثر پساب مزارع تکثیر و پرورش قزل‎آلای رنگین کمان بر جوامع بزرگ بی‎مهرگان کفزی رودخانه ماربر استان اصفهان در ماه‎های کم‎آبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-3-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بیاتی

کارشناس ارشد شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گلستان .

رحمان پاتیمار

دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گلستان

عیسی ابراهیمی

دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

محمد فرهنگی

دانشجوی دکترا شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گلستان

محمد فروهر واجارگاه

دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان

چکیده

چکیده هدف این مطالعه تعیین میزان اثر پساب مزرعه تکثیر و پرورش قزل­آلا بر جوامع بزرگ بی­مهرگان کفزی با استفاده از شاخص­های بیولوژیک است. این مطالعه بر روی رودخانه ماربر در شهرستان سمیرم در جنوب غربی استان اصفهان صورت گرفت نمونه­برداری در ۵ ایستگاه در فصل تابستان ۱۳۹۱، ماهیانه یک­بار و با استفاده از سوربر سمپلر (cm۵/۳۰×cm۵/۳۰) صورت ­گرفت. نمونه‎برداری هر ایستگاه در سه نقطه (کناره­ها و وسط رودخانه) صورت گرفت. نمونه­های صید شده بوسیله فرمالین ۴ درصد تثبیت و به آزمایشگاه منتقل شدند. در آزمایشگاه موجودات جمع آوری شده با الک با قطر چشمه ۵۰۰ میکرون جداسازی و تا پائین­ترین سطح ممکن (خانواده و جنس) شناسایی شدند. در این مطالعه از شاخص­های بیولوژیک نظیر: فراوانی، تعیین زی­توده، تشابه، تنوع شانون-وینر، EPT/Chironomidae، غنای مارگالف، هیلسنهوف، شاخص BMWP و شاخص ASPT استفاده شد. بر­اساس نتایج به دست آمده ۲۰ خانواده شناسایی شد که به ۱۰ راسته، ۷ رده و ۵ شاخه تعلق داشتند.

کلیدواژه ها

بزرگ بی مهرگان کفزی, پساب, شاخص های بیولوژیک, رودخانه ماربر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.