ارزیابی چهار جیره غذایی رایج در بازار ایران بر عملکرد رشد، برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی فیل ماهیان (Huso huso) پرورشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-5-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا دلاوری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش، ایران. کدپستی: ۶۵۱۴۳- ۴۳۷۱۱

رضا طاعتی

استادیار گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش، ایران. کدپستی: ۶۵۱۴۳- ۴۳۷۱۱

حمید عبداله پور بی ریا

استادیار گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش، ایران. کدپستی: ۶۵۱۴۳- ۴۳۷۱۱

چکیده

این تحقیق جهت ارزیابی چهار جیره غذایی رایج در بازار ایران بر رشد و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی فیل­ماهیان (Huso huso) در زمستان ۱۳۹۳ اجرا شد. تعداد ۸۰ قطعه فیل­ماهی پرورشی با میانگین وزنی ۲۹/۱۳۴ ± ۴۸/۴۰۶۳ گرم بطور تصادفی به ۸ حوضچه بتنی دایره ای با تراکم ۱۰ عدد ماهی معرفی شدند. ماهیان به مدت یک هفته با شرایط جدید پرورشی سازگاری پیدا کردند. فیل­ماهیان با چهار جیره بهدانه، بیومار، فرادانه و اسکرتینگ با ۲ تکرار (طرح کاملا تصادفی) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بیشترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، شاخص رشد ویژه، ضریب چاقی، ضریب کارایی پروتئین و کمترین ضریب تبدیل غذایی و شاخص قیمت در تیمار فرادانه مشاهده شدند که اختلاف معنی داری با تیمار بهدانه داشتند (۰۵/۰> P). ماهیان تغذیه کرده از هر چهار جیره اختلاف معنی­داری را در گلوکز خون نشان ندادند (۰۵/۰P). تیمارهای بهدانه و بیومار بیشترین (۰۵/۰> P) میزان پروتئین کل را به خود اختصاص دادند که با تیمار فرادانه اختلاف معنی دار نشان دادند. بیشترین میزان آلبومین در تیمارهای بهدانه، بیومار و اسکرتینگ رویت شد که با تیمار فرادانه اختلاف معنی­دار آماری داشتند (۰۵/۰> P). تیمار بهدانه دارای بالاترین (۰۵/۰> P) سطح آنزیم های کبدی بود. براساس نتایج مذکور می توان اظهار نمود که تیمار فرادانه می ­تواند نقش مهمی را در افزایش عملکرد رشد و کارایی تغذیه و نیز بهبود برخی از شاخص­های بیوشیمیایی فیل­ماهیان پرورشی ایفا نماید.

کلیدواژه ها

فیل ماهیان (Huso huso), جیره غذایی, عملکرد رشد, شاخص های بیوشیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.