بررسی فونستیک نرم تنان رودخانه جاجرود استان تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-6-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام احمدی

استادیار، بخش تحقیقات جانورشناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات Organization (AREEO), Tehran, Iran

بهاره رنجنوش

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور

محسن مفیدی نیستانک

استادیار، بخش تحقیقات رده بندی حشرات، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

فون حلزون­های رودخانه جاجرود دراستان تهران طی سال­های ۹۵-۱۳۹۴ مورد بررسی قرار گرفت. مجموعا تعداد ۲۳ گونه حلزون برای اولین بار از رودخانه جاجرود استان تهران شناسایی شد که متعلق به  ۱۷ جنس از ۱۹ خانواده است و بر اساس خصوصیات مورفومتری (شکل، اندازه، نقوش روی صدف، اپرکول، دریچه صدف، راست­گرد یا چپ­گرد بودن صدف، محل قرارگیری سوراخ تنفسی ، خط میانه پشتی، موکوس و رنگ آن، اندازه بدن، سوهانک، خط کلیه و دستگاه تولید مثلی) شناسایی شدند. بیشترین و کمترین تنوع گونه ای در میان حلزون­های شناسایی شده به ترتیب با ۱۴ و ۸ گونه مربوط به ایستگاه­های ۲ و ۶ از رودخانه جاجرود  که به فاصله ۳۶ کیلومتر از یکدیگر قرار دارند، است. بزرگترین خانواده از نظر تنوع گونه ای خانواده Helicida با هشت گونهCochlicella acuta، Euomphalia pisiformis،Helicella krynickii، Helix lucorum lnnaeus، Helicella derbentina، Euomphalia ravergieri، Caucas.tachea atrolabiata، Levantina dschulfensis است. همچنین از بین گونه­های شناسایی شده مهم­ترین گونه از لحاظ پزشکی در انتقال بیماری­های انگلی در انسان و دام گونه­های Lymnaea truncatula است. گونه­های Limax maculates ۸Arion ater  نیز برای اولین بار از ایران گزارش می گردد.

کلیدواژه ها

شناسایی, حلزون, رودخانه جاجرود, استان تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.