استفاده از نانو رشته های آمیلوئیدی به عنوان یک بستر پروتئینی برای تثبیت آنزیم لیپاز باکتری سودوموناس سپاسیا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-7-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر آراسته

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سمیرا وزیری

مربی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمد فضیلتی

استاد، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

حبیب الله ناظم

استاد، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

چکیده آمیلوئیدها در ­شرایط غیرطبیعی­کننده از پروتئین­های مختلف به­ وجود می­آیند. سطح بسیار فعال، این مواد را به­عنوان بستری برای تثبیت آنزیم مناسب می­سازد. هدف از ­این مطالعه تولید رشته­های آمیلوئیدی و بررسی امکان استفاده از آن­ها به­عنوان بستر برای تثبیت آنزیم بوده است. برای تولید حداکثر میزان آمیلوئید از روش پاسخ سطح۱ استفاده شد و نتایج طیف­ سنجی کنگورد و دورنگ­نمایی دورانی۲ با نرم­افزار Design Expert ۷ (Trial version) تحلیل شد و از میکروسکوپ الکترونی گذاره برای تایید حضور رشته­های آمیلوئیدی استفاده گردید. فرایند تثبیت با گلوتارالدهید و با ایجاد پل­عرضی بین آنزیم و رشته­های آمیلوئیدی انجام شد و فاکتور­های سینتیکی در آنزیم آزاد و تثبیت­شده شامل فعالیت، فعایت ویژه، دما و pH بهینه و پایداری حرارتی باهم مقایسه شدند. بیش­ترین میزان آمیلوئید پس از ۶/۷۲ ساعت به­هم زدن آلبومین سرم گاوی با غلظت ۳۵/۴ میلی­گرم بر میلی­لیتر در بافر میکس سیترات-فسفات با ۴۹/۴=pH و دمای ۸۰ درجه به­دست آمد و لیپاز تثبیت­شده در فعالیت، فعالیت ویژه، Km و Vmax، دما و pH بهینه و پایداری حرارتی در دمای ۴۰ درجه نسبت به لیپاز آزاد برتری سینتیکی نشان داد. رشته­های آمیلوئیدی به­عنوان موادی غنی از گروه­های شیمیایی، می­توانند برای تثبیت آنزیم­ها مناسب باشند. این زمینه پروتئینی می تواند کاندیدای مناسبی در شرایط inVivo به­عنوان بستری زیست­سازگار در تثبیت آنزیم­ها باشد. آمیلوئیدها با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر به­عنوان نانو مواد جدید، نه­تنها باعث افزایش پایداری لیپاز می­شوند، بلکه سایر خواص سینتیکی آن را به­عنوان یک نانو-ماتریکس جدید تقویت می کنند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: آلبومین سرم گاوی, بهینه سازی, آمیلوئید, لیپاز, تثبیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.