معرفی چند گونه نماتد dorylaimid از منطقه کهق شهرستان مراغه، استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-7-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم کاظمی

کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

غلامرضا نیکنام

استاد نماتدشناسی گروه گیاه پزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

چکیده نماتدهای dorylaimid بیش­ترین تعداد نماتدهای خاک را به خود اختصاص داده و از جنبه­های مختلف در اکوسیستم خاک نقش بازی می­کنند. به همین دلیل و برای بررسی فون نماتدهای dorylaimid طی فصول بهار، تابستان و پاییز سال­های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ تعداد ۷۰ نمونه خاک از منطقه کهق واقع در شمال شهرستان مراغه جمع­آوری گردید. پس از انتقال نمونه­ها به آزمایشگاه، نماتدهای موجود در آن ها با استفاده از روش تلفیق الک و سانتریفیوژ استخراج و بعد از تثبیت به روش دگریسه به گلیسیرین خالص انتقال داده شدند. از نماتد­ها اسلاید­های میکروسکوپی دائمی تهیه و سپس به­وسیله­ میکروسکوپ نوری و لوله ترسیم، خصوصیات ریخت­شناختی و ریخت­سنجی آن­ها مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی جنس­ها و گونه­های نماتدها با استفاده از منابع معتبر و کلیدهای موجود انجام و گونه­های Aulolaimoides elegans، Crassolabium cylindricum، C. rhopalocercum،Diphtherophora communis،D. tenera، Dorylaimoides elegans، D. limophilus، Ischiodorylaimus cognatus، I. paraugandanus،Margollus bokanicus،Mesodorylaimus potus،Metaxonchium persicum،Opisthodorylaimus sylphoides،Oxydirus oxycephaloides، Paravulvus microdontus، Pungentus engadiensis، Syncheilaxonchium nairi،Thornia propinqua،T. parathermophila وTylenchilaimus minimus تشخیص داده شد. گونه M. potus و جنس Thornia  برای فون نماتدهای ایران جدید می­باشند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: فون, ریخت شناسی, Mesodorylaimus و Thornia

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.