اثر درمانی ترکیب عصا اثر درمانی ترکیب عصاره هیدروالکلی گل سیر و سولفات روی بر مقدار هماتوکریت در موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-8-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید حسنوند

دانشگاه رازی کرمانشاه

نامدار یوسف وند

. استادیار فیزیولوژی جانوری، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

چکیده تاثیر مثبت سیر بر دیابت و کاهش عوارض آن شناخته شده است. عنصر روی نیز تاثیرات درمانی سودمندی در حیوانات دیابتی و انسان دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر درمانی ترکیب عصاره گل سیر و سولفات روی بر مقدار هماتوکریت در دیابت القاشده با استرپتوزوتوسین (STZ) در موش های صحرایی نر بود. تعداد ۲۱ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به ۳ گروه تقسیم شدند (۷n=). گروه شاهد (شم)، که در طول ۴۵ روز از آب و غذای معمولی استفاده کردند و در آغاز دوره به آنها نرمال سالین تزریق شد، کنترل مثبت (دیابتی­شده به­وسیله STZ با دوز mg/kg۴۰ در شروع دوره) و گروه درمانی عصاره گل سیر + سولفات روی، این گروه بلافاصله بعد از این­که STZ دریافت کردند و از دیابتی­شدن آنها اطمینان حاصل شد تحت درمان با عصاره گل سیر با غلظت mg/Lit ۳۶۰ و سولفات روی با غلظت mg/Lit ۳۶ در آب آشامیدنی تا پایان دوره (۴۵) قرارگرفتند. هماتوکریت خون با استفاده از دستگاه Diatron مدل ABACUS-c (ساخت اتریش) به صورت خودکار اندازه­گیری شد. هماتوکریت در گروه تحت تیمار که عصاره هیدروالکلی گل سیر و سولفات روی را به­صورت ترکیب دریافت کرده بودند نسبت به کنترل افزایش معناداری را نشان داد (۰۰۱/۰> p). نتایج به­دست­آمده بیان­گر آن است که ترکیب عصاره گل سیر و سولفات روی در آب آشامیدنی باعث افزایش میزان هماتوکریت در موش صحرایی با دیابت القایی می­گردد.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: سولفات روی, گل سیر, موش دیابتی شده, هماتوکریت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.