بررسی صفات ریخت شناسی، شمارشی و الگوی رشد جمعیت های ماهی گورخری زاگرس (Aphanius vladykovi) در استان چهارمحال و بختیاری

بررسی صفات ریخت شناسی، شمارشی و الگوی رشد جمعیت های ماهی گورخری زاگرس (Aphanius vladykovi) در استان چهارمحال و بختیاری
  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-8-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آمنه حسینی

کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد فروهر واجارگاه

دانشجوی دکتری بوم شناسی آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

محمد جواد وثاقی

دکتری تولید و بهره برداری آبزیان، دانشگاه هرمزگان

چکیده

این تحقیق با هدف شناخت وضعیت زیستی گونه Aphanius vladykovi در ۴ منطقه رودخانه ده چشمه، دریاچه شلمزار، چشمه چهل­گزی و چشمه مادر و دختر در استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفت. ۲۰ نمونه در هر منطقه برای بررسی­های زیستی استفاده شد و ۲۳ صفت ریخت شناسی و ۸ صفت شمارشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به­دست­آمده در Excel ثبت و سپس توسط نرم افزار SAS ویرایش ۱/۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. رابطه طول و وزن از معادله رگرسیونی W = aLb تعیین شد. ضریب رگرسیون الگوی رشد با روش کاربردی پائولی نشان داد رشد ماهیان در منطقه شلمزار آلومتریک و در سایر مناطق مورد بررسی ایزومتریک بود همچنین تجزیه واریانس مولفه­های اصلی نشان داد که در صفات حداقل ارتفاع بدن، فاصله پشت باله پشتی، فاصله باله شکمی تا سینه­ای، قاعده باله سینه­ای و شکمی، قطر سرپوش آبششی، باله شکمی تا نوک پوزه، وطن بدن، تعداد شعاع باله سینه­ای، مخرجی و دمی، تعداد فلس خط جانبی و تعداد شعاع و خار آبششی در بین مناطق مورد بررسی تفاوت معنی­داری در سطح ۵% مشاهده شد، تفاوت قابل توجه در صفات شمارشی، در تعداد شعاع باله دمی بین مناطق ده چشمه و مادر و دختر و همچنین تعداد خار آبششی بین مناطق چشمه چهل­گزی و مادر و دختر به دست آمده است که بیانگر تاثیر احتمالی این ویژگی­ها در تمایز جمعیت های این گونه می باشد.

کلیدواژه ها

الگوی رشد, رودخانه های چهارمحال بختیاری, ریخت شناسی, شمارشی, ماهی گوره خری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.