غنای گونه ای پرندگان شهرستان بوانات، شمال شرق استان فارس
محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 149
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-4-2_009
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
شهرستان بوانات با وسعت ۲/۴۹۹۲ هکتار در منتی الیه شمال شرق استان فارس و به صورت هم مرز با استان یزد قرار دارد. این شهرستان به دلیل دارا بودن تنوع بالای از بومسازگانها از غنای بالای از پرندگان برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی فون پرندگان شهرستان بوانات و تهیه فهرست کاملی از پرندگان شهرستان طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ انجام گرفت. پرندگان مشاهده شده در هر زیستگاه به طور جداگانه ثبت شدند. نتایج حاصل نشان داد تعداد ۸۵ گونه پرنده از ۱۲ راسته و ۳۲ خانواده پرندگان ایران در شهرستان بوانات زیست مینماید. از این میان راسته گشنجکسانان با ۶۱ گونه ۹۳% از پرندگان شناسایی شده را در بر گرفته است. همچنین خانوادههای توکاها، سهرهها و کلاغها هر کدام به ترتیب با ۱۸، ۶ و ۶ گونه دارای بیشترین غنای گونهای در سطح شهرستان بودند. در میان فصول مختلف سال نیز فصل بهار و تابستان هر کدام به ترتیب با ۶۵ و ۳۷ گونه دارای بیشترین غنای گونهای بودند. به دلیل نبود پیکرههای آبی طبیعی و انسان ساخت قابل توجه در شهرستان گونههای اندکی از پرندگان آبزی و کنار آبزی در آن زیست مینماید، و به همین دلیل تعداد گونه های مشاهده شده در فصل پاییز و زمستان نسبت به سایر فصول پایین تر استدرحالی است که این شهرستان دارای زیستگاههای مناسبی برای حضور پرندگان خشکیزی به خصوص در فصل بهار و تابستان میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود یوسفی
دانشجوی دکتری تخصصی، بوم شناسی حیات وحش، دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، کرج و عضو گروه پژوهشی بوم شناسی و حفاظت فلات ایران، انجمن زیست محیطی البرز، کرج، ایران
مجتبی شکرانه
دانش آموخته کارشناسی ارشد، اداره حفاظت محیط زیست استان فارس
صیاد شیخی ئیلانلو
دانش آموزخته کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :