بررسی تاثیر پریان میگو (Phallocryptus spinosa) به عنوان غذا بر هماوری و درصد باز گشایی تخم چهار گونه از ماهیان زینتی آب شیرین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EAB-3-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صیدگر

استادیاران پژوهش، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور (موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور)، ارومیه، ایران،

علی نکوئی فرد

استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور (موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور)، ارومیه، ایران،

محمود حافظیه

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران

چکیده

این تحقیق با هدف تاثیر تغذیه با پریان میگو (Phallocryptus spinosa ) بر هماوری و درصد تخم‎گشایی مولدین ماهیان زینتی دارای ارزش تجاری، از چهار جنس شامل: فرشته ماهی (Pterophyllum scalare)، گرین تیلور (Aequidens rivulatus)، گورامی (Trichopodus trichopterus) و افرا (Cynotilapia afra ) انجام گرفت. برای این منظور هر یک از گونه‎های ماهیان مولد، در دو گروه مطالعه: گروه یک، تغذیه با غذای دستی (دل گاو و اسفناج) و گروه دو، تغذیه با پریان میگو (Phallocryptus spinosa )، هر یک با یک تیمار و دو تکرار به مدت یک ماه در شرایط کاملا کنترل شده و متناسب برای هر جنس ماهی مورد مطالعه قرار گرفتند. علاوه بر جیره تعیین شده، کلیه ماهی‎ها روزانه یکبار از غذای کنستانتره استفاده مینمودند. مقایسه بین گروهی میانگین‎ها در یک جنس ماهی برای هر معیار مطالعه، نشاندهنده اختلاف معنی‎دار (۰۵/۰p< ) در هر گروه مطالعه شده بود. به طوریکه تعداد تخم‎های به دست آمده و درصد تخم‎گشایی در گروه ۲ به طور معنا‎داری بیشتر از گروه یک برای هر جنس ماهی به دست آمد. همچنین، علاوه بر تغییر رنگ محسوس مولدین، مدت زمان لازم تا تخم‎ریزی در گروه ۲ به طور معنا‎داری کمتر از گروه یک برای هر جنس ماهی بود. نتایج به دست آمده افزایش راندمان تولیدمثلی در مولدین ماهیان زینتی تغذیه شده با Phallocryptus spinosa را نشان داد.

کلیدواژه ها

: Phallocryptus spinosa, ماهیان زینتی, تغذیه, درصد تخم‎گشایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.