بررسی وضعیت تمایل به دریافت بازخورد در بین دانشجویانپزشکی و پرستاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MEMED21_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم خواجه

دانشگاه ع.پ. شهید بهشتی،

معصومه ایمانی پور

چکیده

مقدمه : ارائه بازخورد و دریافت موثر به فراگیر در حین آموزش بالینی ، یکی از شاخص های تدریس اثربخش و یادگیری بهتر دانشجویان می باشد. هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای میزان گرایش به دریافت بازخورد در دوره آموزش بالینی در دانشجویان علوم پزشکی است .روش اجرا: تحقیق حاضر از نوع توصیفی - مقایسه ای بوده و بر روی۴۹۵ دانشجوی علوم پزشکی (۲۷۸ دانشجوی پزشکی و ۲۱۷دانشجوی پرستاری) که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه گرایش به دریافت بازخورد بود.روایی پرسشنامه به روش محتوایی و پایایی آن از طریق همبستگی درونی (۹۰.۰(α= تعیین شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .یافته ها: در این مطالعه ، گرایش به دریافت بازخورد به طور معنی داری در رشته پرستاری بیشتر از پزشکی (۰۳۱,۰(p= و در مقطع کارآموزی بیشتر از مقطع کارورزی (۰۱,۰(p= بود. همچنین در این مطالعه ارتباط گرایش به دریافت بازخورد با ویژگی های فردی و تحصیلی شامل سن ، معدل ، علاقه به رشته تحصیلی و وضعیت مشروطی نیز معنادار بود(۰۵,۰.(P< بحث و نتیجه گیری : با توجه به تمایل دانشجویان به دریافت بازخورد، لازم است با اتخاذ تدابیری اساتید در زمینه مهارت ارائه بازخورد موثر توانمند شوند تا بتوان از این قابلیت برای پاسخ دادن بهینه به نیاز دانشجویان و در نتیجه ارتقاء یادگیری آنان کمک کرد.

کلیدواژه ها

بازخورد، تمایل نسبت به بازخورد، دانشجو، آموزش بالینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.