طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه توانمندسازی اساتید بارویکرد آموزش مبتنی بر پیامد: تجربه مرکز مطالعات وتوسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MEMED21_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا اویسی

دانشگاه ع. پ. قزوین،

افسانه یخ فروش ها

دانشگاه ع. پ. قزوین،

چکیده

مقدمه : توانمندسازی مدرسین دانشگاه یک نقش اساسی در ارتقاء و تعالی دانشگاهی و نوآوریها ایفا می کند. امروزه توانمندسازی اساتید یک جزء مهم آموزش پزشکی محسوب شده و اهمیت آن رو به افزایش است . به علاوه تغییر نقش مدرسین آموزش پزشکی و حرکت به سمت استراتژی SPICES، تحول و رشد روش های تدریس و ارزیابی فراگیران ، تعریف نقش های مختلف برای مدرسین دانشگاه ، آنها را نیازمند توانمندسازی در حیطه های مختلف نموده است تا با به کارگیری طیف وسیعی از راهبردهای مختلف برای ایفای نقش ها آماده شوند. با توجه به تاکید بر کاربرد روش های نظام مند در طراحی ، اجرا و ارزشیابی برنامه های توانمندسازی مدرسین و طراحی برنامه های آموزشی متناسب با نیازهای مخاطبین و نیازهای سازمانی ، مرکز مطالعات دانشگاه قزوین برنامه های توانمندسازی را بر اساس مدل مبتنی بر صلاحیت یا شایستگی طراحی و اجرا و ارزشیابی نمود.روش اجرا: برنامه ریزی آموزشی برای دوره سه ماهه مدرسین دانشگاه جدیدالورود بر اساس ۱۰ سوال هاردن طی چندین جلسه بازاندیشی اعضای هیات علمی مرکز مطالعات و EDO دانشکده ها و متخصصین آموزشی انجام شد. این برنامه ریزی با انجام نیازسنجی و تعریف پیامدهای مورد انتظار آغاز، سپس در مورد روش های آموزش ، ارزیابی تدوین و اجرا گردید. ارزشیابی اولیه بر اساس مصاحبه با مدرسین دانشگاه انجام شد.یافته ها: ارزیابی اولیه طی مصاحبه با ۲۱ مدرس دانشگاه ، نشانگر موفقیت برنامه در دسترسی به اهداف بود و اساتید دانشگاه مهم ترین چالش های این برنامه را عوامل زیر معرفی نمودند:عوامل سازمانی ، تغییر فرهنگ سازمانی جهت شناخت توانمندیهای اساتید به عنوان یک الزام ، جلب حمایت مدیریتی آماده سازی، ایجاد انگیزه ها و مشوق های بیرونی برای اساتید، بسترسازی و تسهیلات مناسب (فضا، منابع )، نظارت و ارزیابی مداوم اساتید در راستای کسب توانمندیها، افزایش تعداد و مدت زمان آموزش ها، فرصت تمرین بیشتر تعریف و تمرین عملی توانمندیها در زمان آموزش و کاربرد فوری آنها.بحث و نتیجه گیری : برنامه ریزی آموزشی مبتنی بر پیامد جهت توانمندسازی مدرسین امکان پذیر است و می تواند همراه با اتخاذ سیاست های مناسب سازمانی به طور موفق عمل نماید.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.