بررسی روش های تجزیه و حذف سیپروفلوکساسین در اکوسیستم های آبی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش پژوهشی سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
- کد COI اختصاصی: CSUMSMED08_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 152
نویسندگان
عضو کمیته تحقیقات دانشجویی و فناوری دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
گروه آموزشی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دامغان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده
سابقه و هدف:آنتی بیوتیک ها حدود ۱۵ ٪ مصرف کل داروها را به خود اختصاص داده اند. سیپروفلوکساسین طیف وسیعی از آنتی بیوتیکفلوروکینولون می باشد که علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی فعال است. تاکنون روش های مختلفی برای حذفسیپروفلکساسین بکار گرفته شده است. با توجه به اهمیت این آنتی بیوتیک به خصوص در اکوسیستم های آبی، مطالعه مروریحاضر با هدف بررسی روش های تجزیه و حذف سیپروفلوکساسین در محلول های آبی صورت گرفته است.مواد و روشها:مطالعه مروری حاضر برگرفته از مقالات مرتبط با موضوع، در پایگاه داده های Direct Science، Elsiver و موتور جست وجوی Google Scholar ، با استفاده از کلمات کلیدی سیپروفلوکساسین، تجزیه و حذف سیپروفلوکساسین، اکوسیستم هایآبی و معادل انگلیسی آنها، جست و جو گردیدند. در نهایت از بین ۲۰ مقاله جست و جو شده، ۸ مقاله طی سال های ۲۰۱۵ تا۲۰۲۱ بر اساس معیارهای مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. اصیل بودن و تازگی از معیارهای گزینش مقالات بوده اند.یافته ها:تکنیک های بسیاری برای تجزیه سیپروفلوکساسین انجام شده است که نتایج بدست آمده از آنها را مورد بررسی قرار دادیم. دریکی از مطالعات تجزیه کاتالیزوری پلاسما سیپروفلوکساسین بر روی نانو کریستال های مختلف ۲MnO در یک سیستم تخلیهسد دی الکتریک بررسی شده بود که نتایج نشان داده بود که ۹۳ % راندمان دارد. با استفاده از بررسی اثر دوگانه درمحل کامپوزیت۲AgTiO-Fe برای تجزیه فتوکاتالیستی سیپروفلوکساسین راندمان ۹۴ % بدست آمده است. روش فتوشبه فنتون نشان داده استکه کارآیی فرآیند با افزایش غلظت سیپروفلوکساسین، کاهش و با افزایش زمان تماس، افزایش یافته است. نتایج یکی از مطالعاتنشان داد، فرآیند سونوالکتروفنتون دارای راندمان ۹۷ % حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین است. نتایج سایر مطالعات را درمقاله مورد بررسی قرار داده ایم.نتیجه گیری:به طور کلی نتایج مطالعات حاکی از نیاز به تحقیقات بیشتر جهت انتخاب روش مطلوب و سازگار با کشورمان ایران از نظر زیستمحیطی و اقتصادی ضروری به نظر می رسد. لذا پیشنهاد می شود در تجزیه سیپروفلوکساسین از روش های با راندمان بالاترجهت دستیابی به آبی با کیفیت بالاتر استفاده کرد.کلیدواژه ها
سیپروفلوکساسین، تجزیه و حذف سیپروفلوکساسین، اکوسیستم های آبیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.