کاربردهای آزمایشگاهی آزمون های تشخیصی در آسیب شناسی گفتار
محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REHA-5-4_002
تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402
چکیده مقاله:
هدف: در این تحقیق کاربردهای آزمایشگاهی آزمون ها و معیارهای ارزیابی برای سنجش مشخصه های آسیب شناسی گفتار برای تشدید حفره ای و نیمرخ حرکتی گفتار (MSP) در دو دستگاه آزمایشگاهی اسنورز (SNORS) و ویزی پیچ (VISIPITCH III) برای گویندگان فارسی زبان بررسی شد.
روش بررسی: با توجه به اینکه آزمون های ارزیابی موجود برای زبان انگلیسی تدوین شده بود به منظور استفاده در ارزیابی های آزمایشگاهی در زبان فارسی ابتدا آزمون ها براساس مشخصات آوایی زبان فارسی تدوین و هنجارسازی ساختاری شد. سپس به منظور کاربردهای آزمایشگاهی و تشخیصی برای دستگاه اسنورز در ۱۵ نفر و دستگاه ویزی پیچ در ۳۱ نفر گویندگان سالم فارسی زبان در محدوده سنی ۱۹ تا ۳۷ سال هنجاریابی شد.
یافته ها: نتایج به دست آمده در دستگاه اسنورز با جدول هنجار موجود برای هر واژه در بررسی میزان خیشومی شدگی مقایسه شد و با توجه به انحراف معیار کمتر از %۵ مورد قبول قرار گرفت و در دستگاه ویزی پیچ جمله های پیشنهادی با P=۰ و انحراف معیار STD=۳۳/۰۶ و تفاوت میانگین ۱۶۵/۳۸ مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه گیری: براساس نتایج آماری موجود از آزمون های تشخیصی دو دستگاه مذکور می توان برای ارزیابی های آزمایشگاهی تشدید حفره ای و نیمرخ حرکتی گفتار در گویندگان فارسی زبان استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
Speech speed ، Nasality ، Motor speech profile ، SNORS ، VISIPITCH ، Speech lab ، سرعت گفتار ، خیشومی شدگی ، نیمرخ حرکتی گفتار ، اسنورز ، ویزی پیچ ، آزمایشگاه گفتار