بررسی موارد آتاکسی حاد مراجعه کننده به بخش اعصاب بیمارستان مفید از مهر ماه ۸۰ تا مهر ماه ۸۲

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_REHA-4-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Parvaneh Karim-Zadeh

University of Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mohammad Ghofrani

چکیده

هدف: اصطلاح آتاکسی زمانی عنوان می گردد که اختلال در کنترل وضعیت و حرکت بوجودآید. این کنترل توسط مخچه و سیتم های دریافت کننده آن از لب فرونتال به ستون خلفی نخاع صورت می گیرد. تظاهر اولیه معمولا اختلال راه رفتن به عدم کنترل در راه رفتن است که بصورت با فاصله راه رفتن و تلو تلو خوردن بروز می نماید.آتاکسی حاد به آتاکسی گفته می شود که بطور ناگهانی اتفاق افتاده باشد. با توجه به آنکه آتاکسی حاد یکی از علل شایع مراجعه به مراکز اعصاب کودکان می باشد و تا بحال بررسی در این مورد در ایران صورت نگرفته است بر آن شدیم تا این تحقیق را انجام دهیم. روش بررسی: از مهر ۸۰ تا مهر ۸۲ تمام کودکانی که با شکایت اختلال تعادل در راه رفتن بطور ناگهانی، به بخش اعصاب کودکان بیمارستان مفید مراجعه نمودند را مورد معاینه قرار داده و از بین آنها ۱۰۰ مورد آتاکسی حاد تشخیص و مورد مطالعه قرار گرفت. در مورد بیماران بستری و آزمایشات و تصویربرداری لازم به عمل آمد. سپس نتایج بدست آمده در پرسشنامه ای جمع آوری و اطلاعات استخراج گردید. یافته ها: در نتایج بدست آمده شایعترین علت، آتاکسی حاد مخچه ای مشاهده شد که در تمامی این کودکان با یک عفونت تب دار قلی همراه بوده است. در اکثریت موارد عفونت قبلی آبله مرغان گزارش گردید، یک مورد مننگوانسفالیت اریونی و یک مورد آنسفالیت هرپسی نیز مشاهده شد. پس از آن علت مسمومیت دارویی با بیشترین طیف سنی کودکان (۲-۴سال) قرار داشت. نتیجه گیری: سایر علل به ترتیب علل پلی نوروپاتی عفونی، میگرن، اپسوکلونوس مایوکلونوس، تومورمغزی، A.D.E.M ،MS و اپی لپسی هستند.

کلیدواژه ها

Acute ataxia, Children, Acute cerebellerataxia, آتاکسی حاد, کودکان, آتاکسی حاد مخچه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.