CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین تجربه زندگی با رتینیت پیگمنتوزا: یک کنکاش عمیق در مورد چالش های بیماران

عنوان مقاله: تبیین تجربه زندگی با رتینیت پیگمنتوزا: یک کنکاش عمیق در مورد چالش های بیماران
شناسه ملی مقاله: JR_REHA-22-4_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

Shokoh Varaei - Department of Internal Medical-Surgical, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Masoumeh Malek - Department of Internal Medical-Surgical, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Mohammad Ali Cheraghi - Research Center for Clinical Virology, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Mehdi Norouzi - Department of Virology, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Amir Hossein Mahmoudi - Department of Opthalmology, Retina and Laser Surgery, Novin Didegan Clinic, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
اهداف بیماری رتینیت پیگمنتوزا یک مسئله تهدید کننده سلامت است که به طور منفی توانایی های مختلف فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف کشف چالشهای مرتبط با سلامتی بیماران مبتلا به آرپی انجام شد. روش بررسی مطالعه حاضر به روش کیفی استقرایی انجام شد. تعداد ۱۱ نفر از بیماران مبتلا به آرپی در این مطالعه مشارکت کردند. محیط انجام مطالعه موسسه حمایت از بیماران آرپی واقع در شهر تهران در کشور ایران بود. بیماران به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده­ ها از طریق مصاحبه ­های نیمه ساختاریافته به صورت چهره به چهره انجام شد. داده ها با استفاده از روش آنالیز محتوای مرسوم تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها از تجزیه و تحلیل اطلاعات، طبقات «تهدید درک شده سلامت» و «نیازهای درک شده حمایتی» استخراج شدند. طبقه تهدید درک شده سلامت از زیرطبقات «تنزل تدریجی قابلیت جسمی»، «نوسان پایای سلامت روحی و روانی» و «تضعیف قابلیت اجتماعی» تشکیل شد. همچنین طبقه نیازهای درک شده حمایتی از زیر طبقات «نیاز به حمایت اجتماعی اقتصادی»، «نیاز به حمایت آموزشی»، «نیاز به حمایت روحی و روانی» و «نیاز به همراه حامی» به دست آمد. نتیجه گیری بیماران مبتلا به آرپی همواره تضعیف توانایی قابلیت های مختلف جسمی، روانی و اجتماعی را تجربه می کنند. همچنین آن ها همواره نیاز به دریافت حمایت های همه جانبه در جامعه را احساس می کنند. بر این اساس، به منظور ارتقای سلامت این بیماران تدوین برنامه مراقبتی کل نگر و بافتارمدار از طریق همکاری بین رشته ای پیشنهاد می شود.

کلمات کلیدی:
Retinitis Pigmentosa, Visual impairment, Health, Care, Qualitative research, رتینیت پیگمنتوزا, نقصان بینایی, سلامت, مراقبت, تحقیق کیفی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1849524/