یادگیری حرکتی سکانسی صریح بیماران مبتلا به ام اس از نوع Relapse-Remission

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_REHA-14-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Nahid Zahiri

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences

Iraj Abdollahi

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Seyyed Masoud Nabavi

shahed University

Amir Masoud A'rab

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences

چکیده

هدف: بررسی یادگیری حرکتی صریح در بیماران مبتلا به MS از نوع Relapse-remission و مقایسه آن با افراد سالم، هدف این تحقیق است. روش بررسی: برای بررسی یادگیری حرکتی صریح، از وظیفه ای حرکتی استفاده شد که با استفاده از نرم افزار اجرا می شد. ۱۵بیمار مبتلا به RRMS و ۱۵فرد سالم که با گروه بیمار همسان شده بودند، در این تحقیق شرکت کردند. وظیفه حرکتی بدین صورت بود که ۴ مربع با رنگ های مختلف روی صفحه نمایش رایانه ظاهر می شد و داوطلب می بایست به محض مشاهده هر مربع، کلید مربوط به آن را فشار می دادو ۴۸ ساعت بعد،از افراد آزمون یادآوری گرفته می شد.آزمون روز اول، شامل ۸ بلوک و آزمون یادآوری شامل ۲ بلوک منظم بود. قبل از آزمون، توضیحات لازم درخصوص الگوی بلوک ها به فرد داده می شد. زمان اجرای آزمایش، بلوک های تحقیق به عنوان متغیر وابسته اندازه گیری شده و با استفاده از آزمون های K-S وتی زوج شده وتیمستقل تحلیل شدند. یافته ها: انجام بلوک های تحقیق در بیماران به صورت معنی داری کندتر از افراد سالم بود (۰/۰۵> P). اختلاف زمانی بلوک دهم درمقایسه بابلوک اول در هر دو گروه معنی دار بود (۰/۰۵> P) و یادگیری حرکتی صریح در افراد سالم بیشتر از افراد بیمار بود (۰/۰۵> P). نتیجه گیری: اگرچه گروه بیمار وظیفه حرکتی را کندتر از گروه سالم انجام دادند، یادگیری حرکتی صریح در این گروه نیز وجود داشت؛اما میزان یادگیری حرکتی صریح دربیماران،درمقایسه با گروه سالم همسان خود کمتر بود.

کلیدواژه ها

Multiple sclerosis, Explicit learning, Reaction time, Motor skill, زمان واکنش, مالتیپل اسکلروزیس, مهارت حرکتی, یادگیری صریح

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.