سنجش تکرارپذیری نسخه فارسی پرسشنامه «ابزار بی ثباتی مچ پای کامبرلند» در ورزشکاران ایرانی مبتلا به پیچخوردگی خارجی مچ پا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_REHA-16-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Mitra Haji-Maghsoudi

tehran university of medical scienc

Nasrin Naseri

Department of Physiotherapy, School of Rehabilitation, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Shohreh Nouri-Zadeh

, Iran University of Medical Sciences

Shohreh Jalayi

Tehran University of Medical Science

چکیده

روش بررسی: این پژوهش، پژوهشی پیمایشی از نوع هنجاریابی آزمون است. در این مطالعه، پس از ترجمه پیشرو و پسرو «پرسشنامه بی ثابتی مچ پای کامبرلند»، ۴۶ ورزشکار به روش نمونه گیری در دسترس از خانه تکواندوی تهران و دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران انتخاب و شرکت داده شدند. پرسشنامه به افراد شرکت کننده ای که براساس تشخیص پزشک، حداقل یک بار سابقه پیچ خوردگی خارجی مچ پا را داشتند، داده شد. در مرحله دوم (یک هفته بعد ) پرسشنامه دومرتبه بین شرکت کنندگان توزیع شد تا پایایی بین دو آزمون سنجیده شود. پس از جمع آوری داده ها، تکرارپذیری آزمون-بازآزمون نسخه فارسی پرسشنامه با محاسبه ضریب همبستگی درون گروهی، خطای معیار اندازه گیری و کمترین تغییرات قابل قبول، بررسی و ضریب آلفای کرونباخ به منظور ارزیابی همخوانی درونی سوال های پرسشنامه با استفاده از نسخه ۲۰ نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ محاسبه شد. یافته ها: ضریب آلفای کرونباخ ۶۴/۰ است که به سطح قابل قبول برای همخوانی درونی در سطح آیتم ها (۹۵/۰–۷/۰) بسیار نزدیک است. تحلیل عامل نشان داد با حداکثر ۷۲%  پوشش واریانس می توان سوالات پرسشنامه بی ثباتی مچ پای کامبرلند را در ۴ دسته قرار داد. برای نمره کل CAIT، ضریب همبستگی ICC در آزمون-بازآزمون ۹۵/۰ (۰۰۱/۰> P) محاسبه شد که نشان دهنده تکرارپذیری عالی نسخه فارسی پرسشنامه است. خطای معیار اندازه گیری (SEM) عدد ۱ و کمترین تغییرات قابل قبول (SDC) با %۹۵ اطمینان ۷۶/۲ به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که نسخه فارسی پرسشنامه بی ثباتی مچ پای کامبرلند، می تواند به عنوان ابزاری پایا برای تشخیص بی ثباتی و سنجش تغییرات ناشی از مداخلات درمانی در ورزشکاران مبتلا به بی ثباتی فانکشنال مچ پا مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Functional ankle instability, CAIT questionnaire, Reliability, بی ثباتی فانکشنال مچ پا, پرسشنامه CAIT, پایایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.