اثر تمرین اکستنشن ایزوکینتیک زانو با حداکثر چرخش خارجی تیبیا بر آمپلیتیود عضلات وستوس در مبتلایان به سندروم درد پاتلوفمورال

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_REHA-16-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Seyyed Hossein Hosseini

Department of Physical Education & Sport Sciences, Faculty of Physical Education & Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.

Mehrdad Anbarian

Bu-Ali-Sina university of Hamedan

Farzam Farahmand

sharif university of technology

Majid Ansari

tehran university of medical sciences

چکیده

هدف: سندروم درد پاتلوفمورال از رایج ترین اختلالات مزمن زانو به ویژه در میان زنان است که ارتباط تنگاتنگی با ایمبالانس نیروی عضلات وستوس داخلی و خارجی دارد. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر تمرین اکستنشن ایزوکینتیک زانو در حداکثر چرخش خارجی تیبیا بر آمپلی تیود عضلات وستوس داخلی و خارجی در مبتلایان به این سندروم بود. روش بررسی: در این تحقیق ۳۶ زن مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال به طور داوطلبانه شرکت کردند و در یکی از ۳ گروه تمرین اکستنشن ایزوکینتیک مبتنی برتقویت انتخابی عضله پهن داخلی مایل، تمرین تقویت عمومی عضله چهارسر و کنترل به طور تصادفی قرار گرفتند. این تمرینات به مدت ۸ هفته اجرا گردید. آمپلی تیود عضلات پهن داخلی مایل و پهن خارجی و نیز نسبت فعالیت پهن داخلی مایل به پهن خارجی قبل و پس از مداخلات تمرینی با استفاده از یک سیستم الکترومایوگرافی ۸ کاناله ثبت و محاسبه گردید. تحلیل داده های حاصل با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر صورت پذیرفت. یافته ها: در ابتدای مطالعه آمپلی تیود پهن داخلی مایل، در هر سه گروه کمتر از پهن خارجی (۰۱/۰≥P) بود، اما پس از مداخلات در گروه تقویت انتخابی بیشتر از پهن خارجی (۰۱/۰=P) و در گروه عمومی (۰۰۱/۰=P) و کنترل (۰۳۶/۰=P) کمتر از پهن خارجی به دست آمد. قبل از مداخلات، بین گروه های مختلف تفاوتی وجود نداشت(۰۵/۰< P)، ولی پس از مداخلات، آمپلی تیود پهن داخلی مایل و نسبت فعالیت پهن داخلی مایل به پهن خارجی در گروه انتخابی بیشتر از گروه عمومی و کنترل (۰۰۱/۰≥P) و آمپلی تیود پهن خارجی در گروه عمومی بیشتر از گروه انتخابی و کنترل بود (۰۱/۰≥P). نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر، می توان تمرین اکستنشن ایزوکینتیک در حداکثر چرخش خارجی تیبیا و در نزدیکی فول اکستنشن زانو را به عنوان تمرینی مناسب برای بهبود نسبت فعالیت الکتریکی پهن داخلی مایل به پهن خارجی و کاهش ایمبالانس بین آمپلی تیود عضلات پهن داخلی و خارجی برای مبتلایان به این سندروم پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها

Isokinetic exercise, PFPS, Vastus muscles amplitude ratio, Lateral tibia rotation, تمرین ایزوکینتیک, سندروم درد پاتلوفمورال, نسبت آمپلیتیودعضلات وستوس, چرخش خارجی تیبیا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.