معماری مسکن مطلوب از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF10_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام احمدخانی ملکی

استادیار گروه معماری و شهرسازی موسسه آموزش عالی سراج

علی فرهادی شبستری

مربی معماری و شهرسازی موسسه آموزش عالی سراج

سالار گلوانی

دانشجوی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی سراج

مهدی مهدی پور قره سقال

دانشجوی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی سراج

مهرداد کیانی اقداش

دانشجوی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی سراج

چکیده

مسکن و جایگاه آن در هنر و معماری اسلامی همواره از سوی متفکرین فلسفه اسلامی و اسلام شناسان موردهبحث های مختلف قرارگرفته است.نوع برداشتی که از هویت مسکن معرفی می گردد در صورت بندی مکان و معماریمطلوب اسلامی موثر بوده و راه را برای شناخت، تحلیل و ارزش گذاری باز می گشاید. از این رو در این مقاله بااتکا بر روش تحلیل-توصیفی و البته کتابخانه ای به بررسی مفهوم مسکن و مقایسه آن با ساخته های معماری اسلامی پرداخته شده تا به شاکله کلی ذهنی از مکان و مسکن اسلامی نزدیک شویم. می توان دریافت که اسلامبا قائل شدن به حفظ هویت برای تمامی مکان ها، مسکن را بر اساس میزان تجلیات الهی و کیفیات قدسی ارزشگذاری می نمایید که با این شیوه اماکن دارای درجات مختلفی از هویت اسلامی خواهند گردید. نویسندگان براساساین نوشتار بر این عقیده اند که متون اسلامی به عنوان منبع سرشار آموزه هایی جهت شکوفایی تمدن بشری، درزمینه معماری و بالاخص مسکن، دارای گذاره هایی کاربردی است. هدف از این مقاله ایجاد چشم انداز مسکنمناسب از منظر اسلام برای راحتی فرد است.

کلیدواژه ها

اسلام،مسکن اسلامی، مسکن مطلوب ، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.