طراحی و اعتباریابی الگوی جذب، بهسازی و نگهداری معلمان آموزش و پرورش استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUJ-14-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نوبهاری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت ، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور ، ایران

مسلم چرابین

استادیار ،گروه مدیریت ، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور ، ایران

محمد کریمی

استادیار ، گروه مدیریت ، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور ، ایران

احمد زنده دل

استادیار ،گروه ریاضی وآمار ،واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی ،نیشابور ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف طراحی و تدوین الگوی جذب و بهسازی و نگهداری معلمان در آموزش و پرورش استان خراسان رضوی انجام گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها از روش آمیخته استفاده شده است که در آن از روشهای کیفی مقتضی از جمله مصاحبه اکتشافی جهت استخراج مولفه ها و همچنین سنجه های پژوهش استفاده شده و از روشهای کمی برای اعتبار یابی الگو استفاده شد. در این راستا ابتدا با گردآوری داده های کیفی به شناسایی مولفه های الگوی جذب و بهسازی و نگهداری معلمان در آموزش و پرورش خراسان رضوی از طریق مصاحبه با ۱۵خبره پرداخته شد و در مرحله بعد، از طریق گردآوری داده های کمی سوالات پژوهش، ۳۸۱ نفر مورد آزمون قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل داده های بخش کیفی نشان داد که مولفه های استخراج شده از بخش کیفی در مرحله جذب شامل: به گزینی، باورها و کارامدی؛ در بخش نگهداری مولفه های اجتماعی، سازمانی و شغلی و در بخش بهسازی شامل شایستگی آموزشی، پژوهشی، اخلاق حرفه ای، بالندگی و فعالیت های اجرایی را شامل می شود. به منظور اعتبار یابی مدل استخراج شده بخش کیفی از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که نتایج نشان داد شاخص نسبت مجذور کای بر درجه آزادی به معنی برازش مدل با داده هاست. بنابراین کاربست مدل استخراج شده می تواند به عنوان مبنایی برای تعریف و اجرای برنامه های آموزش و توسعه معلمان از جمله نیازسنجی آموزشی افراد، تهیه و ارزشیابی برنامه آموزشی، ارزشیابی کارایی و اثربخشی آموزش و برنامه ریزی برای رشد و پیشرفت در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

جذب, بهسازی, نگهداری, منابع انسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.