اثر حقوقی اکراه در معاملات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تبصره، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TBSR-1-2_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین راستی پور

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

اکراه از عیوب اراده است که با توجه به بند اول ماده ۱۹۰ قانون مدنی می تواند زایل کننده قصد یا رضای طرفین معامله باشد. اکراه در لغت به معنای کسی را به زور به کاری واداشتن، کسی را خلاف میل او به کاری مجبور کردن آمده است. دهخدا اکراه را در اصطلاح چنین تعریف می کند: «اکراه عبارت از الزام و اجبار است به چیزی که شخص آن را بد دارد، طبعا یا شرعا، بر این کار اقدام نمی شود؛ مگر برای دفع کار مضرتر از آن». اکراه در قانون مدنی تعریف نشده است، لیکن حقوقدانان تعاریف مختلفی را ذکر کرده اند که به نظر می رسد تعریف دکتر کاتوزیان جامع ترین آن ها باشد. بنابر تعریف ایشان: «اکراه عبارت از فشار غیرعادی و نامشروعی است که به منظور وادار ساختن شخص بر انشاء عمل حقوقی وارد می شود و آزادی تصمیم گرفتن را از او می گیرد.

کلیدواژه ها

حقوق، قانون، معامله، اراده، قصد، اضطرار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.