مطالعه فراوانی سوءمصرف مواد مخدر و ارتباط آن با وضعیت فردی و خانوادگی دانشجویان پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه رفاه اجتماعی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_REFA-3-9_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Mohamadreza Sargolzaei

Mahdi Balali

Reza Azad

Mohamadreza Ardakani

Aliakbar Samari

چکیده

میزان بالای شیوع سوء مصرف مواد در ایران و پیامدهای روانی اجتماعی آن ضرورت پژوهشهای همه جانبه را بیش از پیش نمایان ساخته است. با توجه به ساختار جمعیتی جوان ایران، یکی از گروههای در معرض خطر دانشجویان هستند و این امر در مورد گروهی از دانشجویان که به اقتضای شغل خویش دسترسی آسانتری به مواد و داروهای مختلف دارند (دانشجویان پزشکی) اهمیت بیشتری دارد. با توجه به نکته های یادشده، پژوهشگران فراوانی سو ءمصرف مواد بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در نیمه دوم سال ۱۳۸۰ مطالعه کرده اند. به این منظور، پرسشنامه ای شامل سوالهایی درباره سن، جنسیت، وضعیت تاهل، محل سکونت، مقطع تحصیلی و مواد مصرفی احتمالی تهیه و بین ۱۱۲۶ دانشجوی پزشکی توزیع شد. از مجموع پرسشنامه ها، ۴۳۳ مورد تکمیل و برگشت داده شد و همین تعداد با استفاده از روشهای آماری غیرمولفه ای و به وسیله نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین متغیرهای جنسیت و سن با سوءمصرف مواد ارتباط معناداری وجود دارد و این امر در مردان شایعتر است، اما ارتباطی بین مقطع تحصیلی و محل سکونت دانشجویان با سوءمصرف مواد به دست نیامد. علاوه بر این، ارتباط معناداری بین سوءمصرف مواد و وضعیت تاهل و نیز بومی یا غیربومی بودن دانشجویان پیدا نشد.

کلیدواژه ها

Abundance, Drug, Family Condition, Iran, Mashhad, Medical Student, Psychological Problem, Social Problem, سوءمصرف مواد, وضعیت فردی, وضعیت خانوادگی, دانشجویان پزشکی, دانشگاه مشهد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.