بررسی رابطه سبک های رهبری و پیامدهای رفتاری کارکنان با توجه به نقش میانجیگری سیاست های سازمانی (مطالعه موردی سازمان تامین اجتماعی استان لرستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تامین اجتماعی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QJO-14-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زاهدی پور

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

حسین وظیفه دوست

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

اصغر مشبکی اصفهانی

گروه مدیریت بازرگانی ،دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس تهران،ایران

چکیده

هدف اصلی از این تحقیق بررسی رابطه سبکهای رهبری و پیامدهای رفتاری کارکنان با توجه به نقش میانجیگری سیاستهای سازمانی بود. پژوهش فوق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل ۳۴۸کلیه کارمندان سازمان تامین اجتماعی استان لرستان در سال ۱۳۹۲ بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد ۱۸۳ به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها ۵ پرسش نامه استاندارد شامل، رهبری تحولی باس و آولیو، رهبری تبادلی ویلیام، تعهد سازمانی لانیز، رفتار شهروندی سازمانی چان و سیاست های سازمانی کاراتپ استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیلی مسیر و آزمونهای t به وسیله نرم افزار smartpls استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که: بین سبک رهبری تحولگرا و پیامدهای رفتاری کارکنان (تعهدسازمانی و رفتارشهروندی) رابطه علی مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین سبک رهبری تبادلی و نتایج رفتاری کارکنان رابطه ای مشاهده نگردید. همچنین ادراک کارکنان از سیاستهای سازمانی رابطه بین سبک رهبری تبادلی و تعهد سازمانی را میانجیگری می کند. .

کلیدواژه ها

واژهای کلیدی: سبک رهبری تحولگرا, سبک رهبری تبادلی, ادراک از سیاستهای سازمانی, پیامدهای رفتاری کارکنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.