بررسی توسعه سرمایه گذاری خارجی شرکت ها و نهادهای تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه تامین اجتماعی، دوره: 15، شماره: 53
- کد COI اختصاصی: JR_QJO-15-53_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 69
نویسندگان
کارشناس ارشد اقتصاد شهری
چکیده
هدف: هدف اصلی این مطالعه امکانسنجی توسعه سرمایه گذاری خارجی شرکت ها و نهادهای تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی با عنایت به شاخصهای کسب و کار و گرایشات کلان بازارهای خارجی است. روش: روش تحقیق به صورت تحلیلی و توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات ثبتی، کتابخانهای و منابع نهادها و سازمان های بین المللی است. برای این منظور ابتدا وضعیت سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سطح جهانی بر اساس آخرین آمار و اطلاعات کنفرانس سازمان ملل روی تجارت و توسعه (آنکتاد)[۱] به تفکیک جریان ورودی و خروجی، در راستای تحلیل تاریخی بازارهای جذاب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و مبادی عرضهکننده اصلی آن در سطح بینالمللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ادامه کشورهای حوزه مطالعه انتخاب و به صورت قارهای طبقه بندی گردید. با بررسی روندهای گذشته، مشخصههای سرمایه گذاری و تعاملات خارجی اقتصاد کشورهای حوزه مطالعه بر اساس شاخصهای کسب و کار کشورهای مورد نظر اولویت بندی شد. یافته ها: در نهایت با بررسی بخشهای مزیتدار و مناسب سرمایه گذاری در هر کدام از این کشورها، ماتریس سرمایه گذاری خارجی به تفکیک کشور و رشته فعالیت برای شرکت ها و نهادهای تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی که محصول نهایی این مطالعه بوده، استخراج گردید. نتیجه گیری: بر اساس این ماتریس چندین کشور و رشته فعالیت به عنوان اولویت های اول سرمایه گذاری برای شرکت ها معرفی شدند. برای مثال در قاره آسیا کشورهای ترکیه، چین و عمان و رشته فعالیتهای ارتباطات، حمل و نقل، خدمات مالی و بیمهای و گردشگری دارای بیشترین اولویت برای سرمایه گذاری معرفی شدند. [۱]. United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD)کلیدواژه ها
آنکتاد, تامین اجتماعی, سرمایه گذاری مستقیم خارجیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.