نقش سازمان های بین المللی دارای صلاحیت جهانی در مقابله با آلودگی زیست محیطی ناشی از پسماندها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مطالعات حقوقی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JLSZUT-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد طلایی

استادیار بخش حقوق بین الملل و عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

الهام حیدری

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

چکیده

یکی از چالش­های سال­های اخیر در حوزه­ی محیط زیست، معضل آلودگی ناشی از پسماندها است. مقابله با چنین معضلی به تنهایی از سوی دولت­ها امکان­پذیر نمی­باشد. هزینه­های بسیار سنگین پروژه­های زیست­ محیطی، نیاز به مشاوران، متخصصان و کارشناسان متبحر و ضرورت تصویب قوانین الزام­آور بین­المللی از عمده عواملی هستند که موجب شده است دولت­ها در چارچوب سازمان­های بین­المللی در جهت حفاظت از محیط زیست در برابر آلودگی ناشی از پسماندها اقدام نمایند. در همین راستا این مقاله به بررسی نقش سازمان­های بین­المللی دارای صلاحیت جهانی در راستای حفاظت از محیط­زیست در برابر پسماندهاو چالش­های فراروی آنهامی­پردازد. این مقالهنتیجه می­­گیرد که با وجود موانع و محدودیت­های گوناگون، سازما­ن­های بین­المللی عملکرد قابل قبولی را در زمینه­ی حفاظت از محیط­زیست در برابر پسماندها داشته­اند؛  به عنوان مثال می­توان به برخی از نهادهای سازمان ملل متحد در حوزه­ی تصویب کنوانسیون­های مرتبط با پسماندها همچون کنوانسیون بازل، در خصوص حمل و نقل فرامرزی پسماندهای خطرناک و دفع آنها، مصوب ۱۹۸۹ میلادی و نیز فعالیت­های اجرایی مدیریت پسماندها در برخیاز مناطق به­وسیله­ی برنامه­ی محیط زیست ملل متحد (یونپ)اشاره کرد. به­هر حال برای ایفای نقش موثرتری از سوی این گونه سازمان­ها در مدیریت پسماندها، بایستی همکاری بیشتری میان کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه، به ویژه در زمینه­های انتقال دانش و فن­آوری، ارائه­ی کارشناسان متخصص و تامین منابع مالی لازم در چارچوب سازمان­های مزبور صورت گیرد.

کلیدواژه ها

حفاظت از محیط زیست, مقابله با آلودگی زیست محیطی, پسماندها, سازمان های بین-المللی دارای صلاحیت جهانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.