بررسی قطبش ماکروسکوپیک در نیمه هادی های آلومینیم نیترید،گالیم نیترید و آلومینیم گالیم نیترید و تاثیر میزان غلظت آلومینیم بر گاف نواری و قطبش ماکروسکوپیک در نیمه هادی آلومینیم گالیم نیترید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه اپتوالکترونیک، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PHYS-1-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی هاشمی زاده عقدا

استادیار، فیزیک، دانشگاه پیام نور

طاهر شعبانی

کارشناسی ارشد، فیزیک، دانشگاه پیام نور

احمد یزدانی

دانشیار، فیزیک، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این مقاله ساختار الکترونی -کریستالی ترکیب های نیمه هادی گالیم نیترید، آلومینیوم نیترید و آلومینیوم گالیم نیترید که قطبش پذیری خودبه خودی در راستای محور ۰۰۰۱ دارند و از خصلت پیزوالکتریکی خوبی برخوردار هستند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسی پارامترهای ساختاری، گاف نواری، عامل قطبش پذیری و شدت آن برای نیمه هادی های دوگانه آلومینیوم نیترید، گالیم نیترید و تاثیر متقابل آنها در جایگزینی گالیم با آلومینیوم در نیمه هادی سه گانه آلومینیوم گالیم نیترید از طریق نظریه تابعی چگالی در به کارگیری نرم افزار Win۲k و با رویکرد فاز بری انجام پذیرفت. نتایج حاصل از محاسبات نشان دهنده میزان بالای قطبش پذیری خودبه خودی و پیزوالکتریکی و در مجموع قطبش ماکروسکوپیک در این نیمه هادی های نیتریدی بود. محاسبه قطبش برای ترکیب سه تایی آلومینیوم گالیم نیترید با غلظت آلومینیوم در ترکیب به اندازه ۵/۳۷ و ۵/۱۲ درصد به منظور بررسی اثر غلظت آلومینیوم بر پارامترهای ذکر شده انجام گرفت. نتیجه این محاسبات نیز نشان داد که میزان قطبش در این آلیاژ سه تایی نیتریدی (AlxGa۱-xN) با افزایش میزان آلومینیوم در ترکیب افزایش می یابد. سهم زیادی از قطبش ماکروسکوپیک مربوط به قطبش خودبه خودی است، ضمن اینکه مقدار قطبش خودبه خودی با میزان غلظت کاتیون آلومینیوم در ترکیب، یک وابستگی غیرخطی دارد. همچنین محاسبات ساختار نواری ترکیبات نشان داد که در همگی آنها گاف نواری در راستای Γ و مستقیم است و با کاهش میزان غلظت آلومینیوم در ترکیب نیم رسانای AlxGa۱-xN، میزان آن کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

قطبش ماکروسکوپیک, قطبش خودبه خودی, قطبش پیزوالکتریک, آلومینیم نیترید, گالیم نیترید, آلومینیم گالیم نیترید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.