CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

امکانسنجی و انتخاب فناوری تولید همزمان برق وحرارت (CHP) در صنایع؛ مطالعه موردی در واحدهای صنعتی استان همدان

عنوان مقاله: امکانسنجی و انتخاب فناوری تولید همزمان برق وحرارت (CHP) در صنایع؛ مطالعه موردی در واحدهای صنعتی استان همدان
شناسه ملی مقاله: JR_IJENERGY-24-4_004
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

صالح رازینی - Bu-ali sina University
محمدحسن مرادی - Bu-ali sina University

خلاصه مقاله:
یکی از روش­های موثر در بهبود بهره­وری سیستم انرژی، استفاده از فناوری تولید همزمان برق و حرارت (CHP) است که می­تواند بازدهی انرژی را در مولدهای برق تا دو برابر افزایش دهد. برای این منظور دسترسی به بارهای حرارتی با مشخصه مناسب در محل نصب مولدها ضروری است. بسیاری از واحدهای صنعتی با تقاضای زیاد انرژی­های الکتریکی و حرارتی مواجه هستند که می­توانند گزینه مناسبی برای توسعه CHP باشند. در این مقاله چارچوبی نظام­مند و کمی برای امکانسنجی نصب CHP در واحدهای صنعتی و انتخاب نوع فناوری CHP ارائه شده است. در این چارچوب با دسته­بندی صنایع و تعریف شاخص­های کلیدی تصمیم، به کمک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به امکانسنجی نصب CHP پرداخته و سپس با ارزیابی تطبیقی بین فناوری­های CHP و فرآیندهای صنعتی، نوع فناوری مناسب برای هر فرآیند صنعتی تعیین شده است. مطالعه موردی در صنایع استان همدان با بازدید از واحدهای صنعتی منتخب صورت گرفته که نتایج بیانگر پتانسیل بالای بسیاری از صنایع برای بهره­گیری از CHP است. همچنین براساس چارچوب پیشنهادی موتورهای رفت و برگشتی در فرآیندهای صنعتی کم دما و توربین­های بخار بازیاب حرارت در صنایع دمای بالا، به عنوان اولولیت­های توسعه تولید همزمان پیشنهاد شده است.

کلمات کلیدی:
Combined Heat and power, Energy efficiency, Analytic hierarchy process, industrial energy demand., تولید همزمان برق و حرارت, بهره وری انرژی, تحلیل سلسله مراتبی, تقاضای صنعتی انرژی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1844785/