بررسی اهمیت و جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_1369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوراله شیخیانی

آموزش و پرورش شهر چغادک استان بوشهر

چکیده

پژوهنده شدن معلمان سبب رشد پرسشگری در محیط مدرسه و کلاس می شود. اگر آموزش مبتنی بر پژوهش باشد، به ناچار بافت مدرسه سراسر بر مبنای پرسش ها و پاسخ ها شکل خواهد گرفت . در نتیجه ضمن بالنده شدن خود معلمان، دانش آموزان نیز روحیه پژوهشگری و پرسشگری پیدا خواهند کرد.محک تمامی ارزش ها و دیدگاه ها و عمل ها پژوهش خواهد شد. در چنین فرایندی در کلاس و مدرسه ، قطعیت و مطلق جای خود را به نسبیت و خردورزی خواهد داد. هیچ چیز از پیش برای معلم و شاگرد البته در عرصه علوم و فنون و نحوه اندیشیدن و جز این ها قطعی و یقینی نخواهد شد و تفکر و عمل ، نقش محوری خواهد داشت که در هر محل و منطقه به صورت های گوناگون مطرح می شود.پژوهنده شدن معلمان سبب توسعه اجتماعی آنان می شود، به این معنا که معلمان با پژوهش و کسب آگاهی و ارزش علمی و داوری بر مبنای آن ها، پایگاه اجتماعی خود را بالا می برند. مردم به معلم به چشم افراد آگاه و صاحب اندیشه نگاه می کنند، در نتیجه نگرش ها نسبت به موقعیت اجتماعی معلمان تغییر می کند، معلمان از حاشیه نشینی جامعه علمی به مرکز و بافت اصلی آن وارد می شوند و شان ویژه پیدا می کنند. وقتی معلم توانست به مدد آگاهی های پژوهشی ، برنامه های درسی را نقد کند و به داوری حرفه ای دست بزند، در رده اندیشه گران جامعه درمی آید و پایگاه اجتماعی اش ارتقا می یابد. بالارفتن پایگاه اجتماعی معلمان و تقویت عزت نفس در آنان در نتیجه مطرح شدن در جوامع علمی ، از امنیت شغلی بیشتری برخوردار می شوند. وقتی معلمان از طریق بالابردن معلومات و آگاهی های خود شایستگی و شان خود را ارتقا دادند، افراد ضعیف موجود در بدنه آموزش و پرورش در انزوا قرار می گیرند و به طور طبیعی یا خود را اصلاح می کنند، یا از گردونه علمی و پژوهشی حاکم بر آموزش و پرورش خارج می شوند و افراد توانمند و آگاه جذب این سازمان می شوند.

کلیدواژه ها

معلم پژوهنده،تدریس ،مهارت،علم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.