آینده پژوهی آموزش و پرورش و جهانی شدن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0739
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 377
نویسندگان
کارشناسی ارشد ایران شناسی ، دانشگاه شهید بهشتی ، دبیر تاریخ ، بوشهر ، بندر دیر
چکیده
جهانی شدن به عنوان واقعیتی غیر قابل انکار، تمامی حوزه های فعالیت بشری را دستخوش تغییر و تحول نموده است . این پدیده که موجب ظهور فناوری های جدید مربوط به عرصه اطلاعات و ارتباطات در جهان شده، همچون سایر پدیده های جهان شمول، به سرعت آموزش و پرورش را تحت تاثیر قرار داده و در راستای تعلیم و تربیت نسل های آینده، چالش ها و فرصت های زیادی را در دنیای در حال توسعه رقم زده است . چالش های برآمده از این تحولات زمینه نگاهی نو را به آموزش و پرورش فراهم ساخته است . در مقاله حاضر ضمن تعریف مفهوم جهانی شدن و ارائه پیشینه ای از آن، به بیان تاثیر فرایند جهانی شدن در آموزش و پرورش، فرصتها و چالش ها و نیز ضرورت آینده پژوهی به روش توصیفی تحلیلی پرداخته است . سوالی که مطرح می شود این است که آینده پژوهی و جهانی شدن چه نقشی در کارایی نظام آموزشی و پرورشی کشور دارد؟ و چگونه می تواند در تحقق اهداف تعلیم و تربیت ایفای نقش کند؟ یافته های پژوهشی نشان می دهد از آنجایی که مطالعات آینده پژوهی همسو با جهانی شدن فرصتی نظام مند برای نگاه به آینده و بررسی چالش ها و فرصت های موثر در امر آموزش در آینده را فراهم می سازد، امکان ایجاد چشم انداز مطلوبی برای تصمیم گیران و سیاست گذاران نهاد آموزش و پرورش فراهم می کند و افق های نوینی را از طریق شناسایی ظرفیت ها و توانمندیهای جدید، در بهرهگیری از فرصت ها در زمان آینده میسر می سازد.کلیدواژه ها
جهانی شدن، یادگیری، آینده پژوهی ، آموزش و پرورش.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.