جستاری بر مقوله اضطراب جدایی از والدین و بررسی راهکارهایی برای درمان آن در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0523
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا حق جوی آسیابر

کارشناسی ، آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه فرهنگیان پردیس نسیبه تهراناداره آموزش پرورش شهرستان سیاهکل،آموزشگاه شهید میرحسینی دیلمان

سهیلا قربان پور

کارشناسی ارشد، بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تهراناداره آموزش پرورش شهرستان سیاهکل،آموزشگاه شهید میرحسینی دیلمان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر جستاری بر مقوله اضطراب جدایی از والدین و بررسی راهکارهایی برای درمان آن در دانش آموزان است . این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است .کودکان هنگام جدایی از مادر دچار اضطراب و ناراحتی می شوند، این احساس ناخوشایند اضطراب جدایی نامیده می شود. با فرا رسیدن سال نو تحصیلی ، نگرانی های خانواده هایی که دانش آموزان کلاس اولی دارند شروع می شود. یکی از این نگرانی ها ترس و اضطراب از مدرسه می باشد . البته در این دوره با وجود کلاس های زیادی که کودکان قبل از شروع مدرسه می روند تقریبا مشکلی ندارند، اما باز هم بسیاری از آنها در روز های آغازین با مشکل مواجه می شوند. بسیاری از کودکان هنگام جدا شدن از والدین ناراحت می شوند، به خصوص در خانواده هایی که مراقبت های غیرمنطقی از کودک صورت می گیرد. اما برخی از کودکان اضطراب بسیار شدیدی را موقع جدا شدن از مادرشان نشان می دهند. در موارد بسیار شدید کودک حتی در اتاق مادر را تعقیب می کند، این مشکل موقعی در کودک در مدرسه می رود، آشکار می شود. حدود سه و نیم درصد کودکان به این ناراحتی مبتلا می شوند و در طبقه مرفه بیشتر است . به این رفتارها اضطراب جدایی می گویند. اگر والدین کودک را در محیط مدرسه رها کنند اضطراب کودک بیشتر می شود پس باید با ملایمت ، ملاطفت و نرمی با کودک ارتباط برقرارکرد و با حرف زدن با کودک به کاهش اضطرابش کمک کرد.

کلیدواژه ها

اضطراب جدایی ، جدایی از والدین ، اختلال اضطراب، استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.