بررسی تاثیرگذاری خودپنداره بر رضایت شغلی معلمان آموزش و پرورش ناحیه ۱ زاهدان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسما قلجایی پور

کارشناس ارشد الهیات علوم قرآن وحدیث، دبیر مدرسه عترت متوسطه اول آموزش وپرورش چابهار

فاطمه سوری زایی

کارشناس ابتدایی،آموزگار مدرسه درودی ناحیه ۱ زاهدان

سودابه داروزایی

کارشناس امور تربیتی ،آموزگار مدرسه شهید آسوده ناحیه ۱ زاهدان

مهدیه باقری فر

دانش آموزپایه دوازدهم رشته علوم تجربی،مدرسه نمونه پژوهش ناحیه ۱ زاهدا ن

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیرگذاری خودپنداره بر رضایت شغلی معلمان آموزش و پرورش ناحیه ۱ زاهدان است که به صورت توصیفی - همبستگی در مرداد ۱۴۰۲با جامعه ی آماری ۵۷۲ نفر و نمونه ی ۲۱۲ نفری که به صورت تصادفی انتخاب شدندو پرسشنامه محقق ساخته ی ۳ سوالی ۴ گزینه ای با ضریب آلفای کرونباخ ۶۵۴/۰انجام شد، رضایت شغلی نوعی احساس رضایت و راحتی یا نوعی حس کمال است که یک کارمند از محیط کاری خود دریافت می کند. کارکنان یک شرکت وقتی مشاهده می کنند شغل آنها موجب راحت شدن راه دستیابی به اهداف و ارزشهایشان شده است ، معلمانی که نسبت به کارشان مشتاق ترند، کارشان را معنی دارتر، راضی کننده تر و الهام بخش می بینند و خود را بیشتر وقف شغل خود می کنند که اینها منجر به عملکرد و بهره وری شغلی بالاتر میشوند. اکثر مدیران اجرایی چنین اقرار میکنند که عدم اشتیاق به کار معلمان یکی از بزرگترین تهدیدات برای کسب وکارشان محسوب میشود و عدم توجه به مسئله اشتیاق به کار معلمان به عنوان منبع حیاتی کسب مزیت رقابتی میتواند برای سازمانها هزینه های زیادی را به دلیل کاهش بهره وری معلمان در پی داشته باشد.براساس استنباط های انجام شده بین خود پنداره ومولفه های رضایت شغلی چون خلاقیت درکار، دستمزد دریافتی ، انگیزه و کارایی معلمان آموزش و پرورش ناحیه ۱ زاهدان موثر است .پیشنهاد می شود در پژوهش های آتی پیرامون تاثیر شیوه های مدیریت بر رضایت شغلی مقاله ای نوشت .

کلیدواژه ها

خودپنداره،رضایت شغلی معلمان، آموزش و پرورش ناحیه ۱ زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.